Ξαφνιάστηκε ο Λευθέρης Αυγενάκης από την κριτική στις ενέργειες του Μακάριου Λαζαρίδη

 Ξαφνιάστηκε ο Λευθέρης Αυγενάκης από την κριτική στις ενέργειες του Μακάριου Λαζαρίδη

Όλη την ημέρα του Σαββάτου η τοπική ΝΔ ήταν σε πλήρη κινητοποίηση εξ αιτίας της παρουσίας στην πόλη μας κλιμακίου στελεχών του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα κ. Λευθέρη Αυγενάκη. Μαζί του ήταν η κ. Καραμανλή και ο κ. Καλαφάτης.

Μπροστά στους δημοσιογράφους, μπροστά στο κοινό της ΝΔ έγιναν πολλά. Πολλά και ενδιαφέροντα. Τα σημαντικότερα ωστόσο έλαβαν χώρα αργά το βράδυ, στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας. Σε αυτήν την διαδικασία ξεχώρισε η κριτική των τοπικών στελεχών (συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Παναγιωτόπουλου) προς τις ενέργειες του κ. Μακάριου Λαζαρίδη. Ο οποίος δεν παρίστατο στη συζήτηση και τη συνεδρίαση. Αν και οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν ώστε να μην υπάρξουν διαρροές, κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι η κριτική περίπου 10 ανθρώπων προς την προεκλογική τακτική του κ. Λαζαρίδη ξάφνιασε τον Λευθέρη Αυγενάκη. Φέρεται να είπε ότι κατέγραψε τις διαφωνίες και τις παρατηρήσεις (ώστε να τις μεταφέρει στην Αθήνα) ενώ φέρεται να παρέλαβε τη γνωστή επιστολή της ΝΟΔΕ Καβάλας με παρεμφερές περιεχόμενο. Κατ’ άλλες πληροφορίες ο κ. Αυγενάκης μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώθηκε επέλεγε να υποβαθμίζει το όλο ζήτημα αλλάζοντας τη συζήτηση.

Την κριτική προς τον κ. Λαζαρίδη έκανε πρώτος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Ακολούθησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλη της ΝΟΔΕ και οι παρόντες πολιτευτές. Επειδή από τα προηγούμενα γεγονότα (με αφορμή την επίσκεψη Κεφαλογιάννη) ως το Σάββατο πέρασαν αρκετές μέρες με διάφορες ζυμώσεις, αυτό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στη ΝΟΔΕ δεν αναμένονταν γενικώς. Δεν το περίμενε ούτε ο κ. Αυγενάκης που από το πρωί της ίδιας μέρας έκανε ότι μπορούσε για να πέσουν οι τόνοι. Φημολογείται συνάντηση του με τους Παναγιωτόπουλο- Λαζαρίδη, πριν το κλιμάκιο επισκεφθεί την κ. Δήμαρχο. Ακόμη κι αν αυτή έγινε (που φαίνεται ότι έγινε), αποδείχθηκε ότι δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε ο κ. Αυγενάκης. Συνεργάτες των Παναγιωτόπουλου- Λαζαρίδη επιβεβαίωσαν τη συνάντηση. Διαφωνούσαν σχετικά με το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της.

Ο κ. Αυγενάκης γνωρίζοντας τι θα συναντήσει στην πόλη μας, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου ώστε να πει καλά λόγια για όλους. Μπας και με αυτόν τον τρόπο τους επηρεάσει, τους πείσει να αφήσουν στην άκρη τα εσωτερικά θέματα. Στη συνέντευξη τύπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, εκτός από πολλούς δημοσιογράφους (αν και Σάββατο) παρόντες ήταν μέλη της ΝΟΔΕ και πολιτευτές. Ο κ. Λαζαρίδης δεν έκατσε στο πάνελ των ομιλητών. Άκουσε τον κ. Αυγενάκη να μιλά με καλά λόγια για τη ΝΟΔΕ Καβάλας και τον Μπάμπη Δράκο: «Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας είναι μια από τις καλές παραγωγικές κινητικές οργανώσεις μας με μπροστάρη τον πρόεδρο Μπάμπη Δράκο. Διαθέτει εξαίρετα στελέχη». Ο κ. Αυγενάκης είπε καλά λόγια για το Νίκο Παναγιωτόπουλο: «Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει την εμπιστοσύνη του προέδρου» αλλά και για τον Μακάριο Λαζαρίδη: «Ο πρόεδρος του κόμματος διάλεξε ένα τέκνο του Νομού ως κοντινό του συνεργάτη. Είναι χρόνια στο πλευρό του».

Δεν ξέχασε τους πρώην βουλευτές: «Ο Νομός Καβάλας τροφοδοτεί τη χώρα και τη ΝΔ με ικανά πρόσωπα, με ικανά στελέχη». Χωρίς να ερωτηθεί έθιξε το θέμα των τοπικών εκλογών και της κομματικής πειθαρχίας:

«Επί των αποφάσεων του κόμματος για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν νοείται να υπάρξουν διαστρεβλώσεις. Στο τέλος επικρατεί πάντα η ενότητα».

Οι ερωτήσεις του έδωσαν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει τη στήριξη του κόμματος στη κ. Τσανάκα:  «Η κ. Τσανάκα είναι πετυχημένη Δήμαρχος. Το έργο της αξιολογήθηκε, αναγνωρίστηκε. Ναι, θα την στηρίξουμε στην επανεκλογή της. Η ΝΔ είναι συντεταγμένα στο πλευρό της. Σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις. Όποιος διαφωνεί ας το πει πριν κινηθούν τα όργανα του κόμματος». Η τελευταία αναφορά λέγεται ότι είχε αποδέκτη τον κ. Ιορδάνη Παπαντίδη. Ο οποίος ήταν στην αίθουσα και άκουγε.

Στην αναμενόμενη ερώτηση για τον Μακάριο Λαζαρίδη απάντησε: «Εξαίρετο στέλεχος της ΝΔ. Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι στο εμείς και όχι στο εγώ. Το αποδεικνύει η συνεργασία του με τον πρόεδρο του κόμματος και με όλα τα τοπικά στελέχη». Κι όταν η ερώτηση επανήλθε σε σχέση με δηλώσεις Παναγιωτόπουλου κατά Λαζαρίδη, αρκέστηκε να πει: «Τα της οικογενείας μας τα συζητάμε εντός των τειχών».

Ρωτήθηκε και για τη στήριξη στον κ. Μέτιο. Απάντησε αόριστα: «Σε λίγο θα ανακοινωθούν οι στηρίξεις και στις 13 Περιφέρειες. Όλοι αξιολογούμαστε από τον πρόεδρο». Στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ λέγεται ότι επανέλαβε το ίδιο πράγμα. Δεν έγινε καμία αναφορά στα προβλήματα του κ. Μέτιου με τον κ. Μαρκόπουλο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ενώ είχε την ευκαιρία, όταν το κομματικό κλιμάκιο τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, μίλησε για έργα και έλλειψη προσωπικού! Ίσως έκρινε ότι με τόσους παρόντες, δεν ήταν η ώρα κατάλληλη.

Το απόγευμα του Σαββάτου η κεντρική εκδήλωση της ΝΟΔΕ έγινε με ικανοποιητική προσέλευση κόσμου και ζέστη! Το κλιματιστικό της αίθουσας εκδηλώσεων του Γαλαξία είχε βλάβη και δεν δούλευε.  Κάποιοι αναζητώντας δροσιά προτίμησαν να παρακολουθούν από το μπαλκόνι! Το κοινό ήταν το συνηθισμένο των εκδηλώσεων της ΝΟΔΕ, απουσίαζαν οι γνωστοί υποστηρικτές του κ. Λαζαρίδη. Η εκδήλωση έγινε παρουσία και του κ. Μέτιου, που είχε σύντομο χαιρετισμό με τον κ. Αυγενάκη. Τους ομιλητές προλόγισε η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου ενώ στο ακροατήριο ήταν άπαντες οι ενδιαφερόμενοι για το επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Πρόσωπα μη αναμενόμενα δεν υπήρξαν στην αίθουσα. Το κλίμα ήταν σχετικά καλό, υπήρχε δηλαδή ένας κάποιος ενθουσιασμός που δεν συναντάμε εύκολα σε εκδηλώσεις όλων των κομμάτων.

Διαβάστε επίσης