Κριτική Ε. Καϊλή στην κυβέρνηση και στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

 Κριτική Ε. Καϊλή στην κυβέρνηση και στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Αρκετά μεγάλος αριθμός στελεχών του Κινήματος Αλλαγής της Καβάλας υποδέχθηκαν χθες το πρωί την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή στο πλαίσιο προγραμματισμένης συναντήσεως και συνεντεύξεως τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα «Lobster» στο ΝΟΚ.

Η Εύα Καϊλή παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου έχοντας δίπλα της τον Ανδρέα Στοϊμενίδη, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής. Κοντά τους ήταν ο Ιορδάνης Χοροζίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Τσαλδαρίδης.

Μετά τη συνέντευξη τύπου που διήρκησε περίπου τριάντα λεπτά ακολούθησε μετάβαση στα δημοτικά διαμερίσματα Μυρτοφύτου και Φωληάς, όπου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε συσκευαστήρια σταφυλιών. Στη διάρκεια της συνεντεύξεως μίλησαν η κ. Καϊλή και ο κ. Στοϊμενίδης, ασκώντας σχεδόν την ίδια σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

Αφετηρία της κριτικής στάθηκε η αναφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δόθηκε στα εγκαίνια της ΔΕΘ την προηγούμενη ημέρα. Το πρώτο πράγμα που δήλωσε η κ. Καϊλή προς τους δημοσιογράφους ήταν ότι επιτέλους αρχίζει μια προεκλογική περίοδος. Η ομιλία του κ. Τσίπρα χαρακτηρίστηκε ως μια επικοινωνιακή προσπάθεια, αφού πρόσφερε ακόμη και γήπεδο στον ΠΑΟΚ, επεσήμανε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. Όσα είπε ο πρωθυπουργός ήταν αναμενόμενα, συμπλήρωσε η κ. Καϊλή., που προέβλεψε ότι θα επιβληθούν νέα μέτρα.

Το Κίνημα Αλλαγής άλλαξε, διορθώσαμε τα λάθη μας, σημείωσε η Εύα Καϊλή. Στην ερώτηση για τη δημοσκόπηση της Κυριακής όπου το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει ποσοστό 6,4% ο Ανδρέας Στοϊμενίδης απάντησε: «Δεν μας ικανοποιεί το ποσοστό. Δεν ανταποκρίνεται σε ότι βλέπουμε στην κοινωνία».

Ειδικότερα η κ. Καϊλή, επέμενε στην κριτική επί της συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη». Ο κ. Στοϊμενίδης διευκρίνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα διαθέτει υποψήφιους περιφερειάρχες σε καθεμία από τις 13 περιφέρειες της χώρας, ωστόσο στους δήμους τα δεδομένα αλλάζουν. Ξεκαθάρισε ότι στους μεγάλους δήμους θα δοθεί στήριξη ενώ στους μικρούς το ΚΙΝΑΛ θα αποφασίσει τι θα πράξει, συνεργαζόμενο με την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε επίσης