Αγιασμός, θέατρο και άλλα από τον σύλλογο της Χωράφας

 Αγιασμός, θέατρο και άλλα από τον σύλλογο της Χωράφας

Ο δραστήριος συνοικιακός σύλλογος της συνοικίας της Χωράφας με πρόεδρο την κ. Χαρούλα Τσαταλμπασιδου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης αγιασμό για τη νέα περίοδο εκδηλώσεων. Αρκετά μέλη του συλλόγου και κάτοικοι της ομώνυμης συνοικίας βρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού. Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή μέσω του ίδιου συλλόγου παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου θεατρική παράσταση από το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα «Χρυσά Βατόμουρα».

Το σχήμα πρωτοεμφανίστηκε πριν από λίγα χρόνια. Συνεργάζεται σταθερά με τον πολιτιστικό σύλλογο της Χωράφας λόγω του ότι ένας εκ των επικεφαλής είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Οι πρόβες της θεατρικής παράστασης διήρκεσαν έξι μήνες,  έγιναν στο χώρο του συλλόγου.

Η θεατρική παράσταση στηρίζεται στο έργο της Αγκάθα Κρίστι « 10 μικροί νέγροι». Παίζεται τρία βράδια στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου χωρίς εισιτήριο. Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Είναι μία παράσταση που πρέπει να δουν όλοι. Ένα αστυνομικό δράμα με απρόοπτη εξέλιξη στο τέλος αφού ο δολοφόνος -ως συνήθως στα έργα της Αγκάθα Κρίστι-  αποκαλύπτεται στο φινάλε. Η ομάδα «Χρυσά Βατόμουρα» ευχαριστεί για την υποστήριξη το σύλλογο της Χωράφας. Επί σκηνής εμφανίζονται 11 ηθοποιοί αλλά αυτοί που βοηθούν είναι ακόμη περισσότεροι.

Η  πρόεδρος του συλλόγου της συνοικίας της Χωράφας Χαρούλα Τσαταλμπασιδου μίλησε με αισιοδοξία για όσα θα γίνουν την επόμενη περίοδο από το σύλλογο ενώ φάνηκε να στηρίζει τη συνεργασία με το Δήμο Καβάλας όπως αυτή διατυπώθηκε την Τετάρτη στη συνάντηση που είχε και η ίδια με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ιακωβίδη. Η κ. Τσαταλμπασίδου δήλωσε ότι ο σύλλογος θέλει να είναι κοντά στη γειτονιά,  να λύνει τα προβλήματα που ανακύπτουν αλλά και να προσφέρει ψυχαγωγία με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί.

* Στις 3 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στον Τίμιο Πρόδρομο, στη λίμνη Κερκίνης και στα Πορόγια. Τιμη 15 ευρώ το άτομο και τα μικρά παιδιά δωρεάν. Τηλ. συμμετοχής Χαρούλα 6936590145 – 2510 221630 – κ. Λένα 6979321438.

 

 

Διαβάστε επίσης