• 29 Απριλίου 2024,

Αγνοούν οι ωφελούμενοι του «Στηρίζω» ότι αυτό τελείωσε

 Αγνοούν οι ωφελούμενοι του «Στηρίζω» ότι αυτό τελείωσε

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή η εκπρόσωπος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας Κατερίνα Γεροστεργίου έστειλε το μήνυμα μας από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο πρόγραμμα «Στηρίζω» το οποίο τέλειωσε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οι δικαιούχοι δεν ενημερώθηκαν σχετικά με το τέλος του κι έτσι τηλεφωνούν ακόμη ρωτώντας διάφορα. Ειδικότερα, η κ. Γεροστεργίου δήλωσε:

«Εξ όσων γνωρίζω το πρόγραμμα τελείωσε οριστικά και ήδη υπάρχει η προκήρυξη του δήμου σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, που είναι το επόμενο στάδιο του προγράμματος. Το πρόγραμμα Στηρίζω απασχόλησε 29 – 30 άτομα κάποια εκ των οποίων εναλλάχθηκαν στη διάρκεια υλοποίησής του. Εκτιμώ ότι επρόκειτο για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα στο βαθμό που εξυπηρέτησε πάρα πολλούς πολίτες οι οποίοι είχαν άμεσο οικονομικό πρόβλημα. Επίσης, προώθησε θέματα όπως η εναλλακτική οικονομία μέσω της Τράπεζας Χρόνου, έτσι οι πολίτες γνώρισαν κι ένα διαφορετικό σύστημα ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα Κέντρα Κοινότητας θα συνεχίσουν να κρατούν την αρμοδιότητα λειτουργίας των κοινωνικών παντοπωλείων και των κοινωνικών φαρμακείων – ιατρείων. Βέβαια, η επιτυχία θα αποδειχθεί εκ του πρακτέου κι ευελπιστούμε ότι θα εξασφαλισθεί προς όφελος των δημοτών. Πάντως, οι ωφελούμενοι του προγράμματος Στηρίζω επί του παρόντος αγνοούν την ολοκλήρωσή του, με αποτέλεσμα να επικοινωνούν ακόμη τηλεφωνικά διατυπώνοντας διάφορες ερωτήσεις. Η Ένωση Καταναλωτών ασφαλώς και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, συμβουλεύοντάς τους είτε να απευθύνονται στο δήμο ή να απευθυνθούν αργότερα στο Κέντρο Κοινότητας».

 

Διαβάστε επίσης