Συνάντηση συνοικιακών συλλόγων για τον προγραμματισμό

 Συνάντηση συνοικιακών συλλόγων για τον προγραμματισμό

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη στο κτήριο της Παλιάς Μουσικής οι συνοικιακοί σύλλογοι της Καβάλας με παρούσες εκ μέρους της διοικήσεως του δήμου Καβάλας τις αντιδημάρχους Μαρία Φρατζεσκάκη και Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων κατοίκων Κηπουπόλεως – Καλαμίτσας, Παναγίας, Πεντακοσίων & Αγίας Βαρβάρας, Χωράφας, Περιγιαλίου, Ποταμουδίων, Αγίας Παρασκευής, ΔΕΠΟΣ, Αγίου Λουκά.

Στόχος της συνάντησης ήταν να εξασφαλισθεί ένας προγραμματισμός των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν. Δυσκολία εντοπίζεται στην υλοποίηση των ετήσιων εκδηλώσεων κάθε συλλόγου, για τις οποίες απαιτείται η εξασφάλιση τραπεζοκαθισμάτων. Οι μεν σύλλογοι δε διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ενώ ο δήμος στο παρελθόν υποσχέθηκε ότι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει στη συγκεκριμένη ανάγκη. Η δυσκολία κατά πάσα πιθανότητα θα λυθεί με τη μεσολάβηση του δήμου.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας θέλησε να μάθει εάν οι σύλλογοι θα μετέχουν στη δράση Let’s do it Greece που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου κι έλαβε τις σχετικές διαβεβαιώσεις. Η δημοτική αρχή θα υποδείξει τα σημεία που θα καθαριστούν από τους συλλόγους με δεδομένο ότι και εθελοντές έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεση να βοηθήσουν. Ο σύλλογος Κηπουπόλεως – Καλαμίτσας, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος Τάσος Κεσόγλου, θα αναλάβει τον καθαρισμό του πάρκου που βρίσκεται πίσω από τον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης.

Φέτος η ετήσια συνάντηση των συνοικιακών συλλόγων θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο στις 16 Ιουλίου. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις των αντιδημάρχων αναφορικά με την επίλυση του ζητήματος των τραπεζοκαθισμάτων, το οποίο προκύπτει κυρίως όταν συμπίπτουν εκδηλώσεις διαφόρων φορέων.

Διαβάστε επίσης