• 25 Απριλίου 2024,

Aγωγή κατά της ΒΦΛ θα καταθέσει η Δημωφέλεια για έκταση 300 στρεμμάτων στο Εσκή Καπού

 Aγωγή κατά της ΒΦΛ θα καταθέσει η Δημωφέλεια για έκταση 300 στρεμμάτων στο Εσκή Καπού

Η πρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Αναστασία Ιωσηφίδου υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία η δημοτική επιχείρηση αναθέτει σε συμπολίτη δικηγόρο να ερευνήσει και να προσφύγει δικαστικά επί τμήματος της γνωστής έκτασης Εσκή Καπού.

Η προσφυγή θα είναι κατά της ΒΦΛ ώστε να επανέλθει στη δημοτική επιχείρηση έκταση άνω των 300  στρεμμάτων. Ειδικότερα δίδεται η εντολή στον δικηγόρο να ασκήσει διεκδικητική αγωγή κυριότητας κατά της εταιρίας «ΕΛΦΕ ΑΒΕΕ». Αν και πολλές λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν έγιναν ακόμη γνωστές, η δημοτική επιχείρηση εντόπισε έκταση του Εσκή Καπού η οποία φέρεται να απαλλοτριώθηκε από τη ΒΦΛ τη δεκαετία του 60. Κατά την δημοτική επιχείρηση η απαλλοτρίωση δεν προκύπτει να έχει συντελεστεί, ούτε να έχει υπάρξει αποζημίωση της δημοτικής επιχείρησης. Η έρευνα του θέματος είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αίτημα αναστροφής της. Κατά τις ίδιες πληροφορίες την έκταση, την οποία η ΒΦΛ μάλλον δεν έχει αξιοποιήσει μέχρι τώρα, η Δημωφέλεια την δήλωσε κανονικά στο κτηματολόγιο ως δική της όταν έπρεπε.

Το κυριότερο μέρος της απόφασης της κ. Ιωσηφίδου αναφέρει τα ακόλουθα (ως προς το έργο του δικηγόρου): α) Κατάθεση διεκδικητικής αγωγής κυριότητας κατά της εταιρίας «ΕΛΦΕ ΑΒΕΕ» για τη διεκδικούμενη έκταση του «ΕΣΚΗ ΚΑΠΟΥ» την οποία κατέχει η προαναφερόμενη εταιρία. Β) Τη συζήτηση και κατάθεση προτάσεων της προαναφερόμενης αγωγής και γ) τη διερεύνηση δυνατότητας αναστροφής της μη συντελεσμένης απαλλοτρίωσης εκ μέρους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας κατά της απαλλοτρίωσης του 1963 ώστε να ασκηθεί στα αρμόδια δικαστήρια και ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής αρχής ή φορέα η προσφυγή της αναστροφής της απαλλοτρίωσης.

 

Διαβάστε επίσης