• 4 Μαΐου 2024,

Αγωγοί δικτύου ύδρευσης 32 χιλιομέτρων στο νέο έργο

 Αγωγοί δικτύου ύδρευσης 32 χιλιομέτρων  στο νέο έργο

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστεί πλήρως το πώς θα υλοποιηθεί το μεγάλο φιλόδοξο έργο της ΔΕΥΑ Καβάλας για την ύδρευση της δημοτικής ενότητας Φιλίππων με νερό από τις πηγές Κεφαλαρίου. Όπως είπε τη Δευτέρα η δήμαρχος Καβάλας η μελέτη που διαθέτει η ΔΕΥΑΚ είναι οριστική και προβλέπει έργο προϋπολογισμού 9 – 10 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο μελετήθηκε περίπου επί διετία από τον συμπολίτη μηχανικό Θωμά Μαυρίδη και προβλέπει ότι το νέο δίκτυο ύδρευσης θα αρχίζει από το σημερινό κεντρικό αγωγό ύδρευσης, τμήμα του που βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Καβάλας.

Κοντολογίς η σημερινός αγωγός που μεταφέρει το νερό από το Κεφαλάρι στο δήμο Καβάλας θα αποκτήσει διακλάδωση προκειμένου να υδροδοτηθούν όλες οι πεδινές περιοχές της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο προβλέπει τρία αντλιοστάσια δίπλα στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης και δύο μικρότερα στο Κρυονέρι και στους Φιλίππους. Συνολικά προβλέπονται αγωγοί μήκους 32 χιλιομέτρων διαφόρων διατομών.

Το νερό που έτσι θα φτάνει στα πεδινά διαμερίσματα της δημοτικής ενότητας Φιλίππων καλύπτει τις υδροδοτικές ανάγκες των περιοχών για πόσιμο νερό. Ο χρόνος κατασκευής του έργο από τη στιγμή που αυτό θα αρχίσει εξαρτάται από τη χρηματοδότησή του. Προς το παρόν το έργο θα χρηματοδοτήσουν ο αγωγός ΤΑΡ και η περιφέρεια ΑΜΘ. Το τμήμα του έργου που θα χρηματοδοτηθεί απευθείας από τον ΤΑΡ φαίνεται ότι δε θα εμπλακεί σε διαγωνιστικές διαδικασίες, άρα θα προχωρήσει συντομότερα από ότι το υπόλοιπο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης