Υπομονή να έχουμε με τα δημοτικά έργα

 Υπομονή να έχουμε με τα δημοτικά έργα

Επιπλέον υπομονή θα πρέπει να υπάρξει για συγκεκριμένα δημοτικά έργα που δε λένε να ολοκληρωθούν. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τις δηλώσεις της αντιδημάρχου Ευαγγελίας Δρακονάκη, η οποία επιβεβαίωσε ότι το έργο της Μεγάλη Λέσχης θα πάρει νέα παράταση που μάλιστα θα είναι μεγαλύτερο του ενός μήνα.

Ο δήμος Καβάλας αισιοδοξεί να εκμεταλλευτεί το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, δηλαδή ένα ποσό που θα πλησιάζει ή και θα ξεπερνά τις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ο δήμος προσπαθεί να ωριμάσει περαιτέρω το έργο της κεντρικής πλατείας με περισσότερα χρήματα. Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αρχίσουν οι μικροπαρεμβάσεις που όμως θα εξωραΐσουν το χώρο.

Ενώ για το έργο της πλατείας Καπνεργάτη υπάρχει μια γραφειοκρατική – ουσιαστική διαδικασία για τη μελέτη που πρέπει να προηγηθεί της έναρξης των εργασιών. Η κ. Δρακονάκη σημείωσε ότι για το έργο της Μεγάλης Λέσχης θα δοθεί παράταση κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τις 20 Ιουλίου. Περιμένουμε, παρατήρησε, έγκριση της μελέτης των χρωμάτων του εξωτερικού φλοιού, πετώντας έτσι το μπαλάκι για μία ακόμη φορά στις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Αναφορικά με το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 12ου δημοτικού σχολείου η κ. Δρακονάκη διευκρίνισε πως αυτό εκκρεμεί στη διαχειριστική αρχή προκειμένου να λάβει νέα έγκριση, μάλλον τον Ιούνιο. Όσο για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΣΗΜΟΣ Ι ο δήμος Καβάλας θα λάβει τρεις διαφορετικές χρηματοδοτήσεις που θα εντάξει σε δικές του δραστηριότητες, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό όσων έτσι κι αλλιώς προγραμμάτιζε.

Το έργο της συντήρησης σχολείων θα αποκτήσει μεγαλύτερο προϋπολογισμό με τα χρήματα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ, συνολικά εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ. Για τις παιδικές χαρές το προαναφερόμενο πρόγραμμα χρηματοδοτεί την προμήθεια τάπητα, παιχνιδιών και με χρήματα του δήμου θα εκτελεστούν έργα στις λοιπές υποδομές των παιδικών χαρών. Τέλος, θα γίνει αγορά δύο ακόμη μηχανημάτων έργου που δεν προβλέπονται από τον μεγάλο διαγωνισμό προμήθειας οχημάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης