• 8 Μαΐου 2024,

Αγώνας 13 χιλιομέτρων στο περιαστικό δάσος της πόλης – Προ των πυλών το Kavala Trail Run

 Αγώνας 13 χιλιομέτρων στο περιαστικό δάσος της πόλης  –  Προ των πυλών το Kavala Trail Run

Συνέντευξη τύπου για τον ορεινό αγώνα δρόμου  13 χιλιομέτρων Kavala Trail Run που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου στο περαστικό δάσος Καβάλας, παραχωρήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Αρχικά μίλησε ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης λέγοντας τα εξής: « Για μια άλλη χρονιά ο Δήμος Καβάλας στηρίζει αυτόν τον αγώνα ο οποίος γίνεται στο περαστικό δάσος της πόλης. Είναι γνωστό ότι στηρίζουμε εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως στόχο να αναδείξουν να διαφημίσουν την πόλη μας και όχι μόνο. Πολλοί πολίτες του Δήμου μας ασχολούνται ενεργά με τέτοιου είδους δραστηριότητες.  Άλλοι το κάνουν σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο, άλλοι το κάνουν λίγο παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια ιδιαίτερη άνθηση αυτός ο τομέας.  Αυτό είναι κάτι πολύ καλό. Είναι μια διέξοδος για πολλούς από εμάς.

Είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη χρονιά οι διαγωνιζόμενοι, αυτοί που θα λάβουν μέρος, θα τιμήσουν αυτόν τον αγώνα.  Πραγματικά θα ζήσουμε ωραίες στιγμές. Τα μέρη που περνάει ο αγώνας θα έλεγα ότι βρισκόμαστε στο ψηλότερο μπαλκόνι της πόλης.  Όποιος συμμετέχει   έχει να ζήσει στιγμές μοναδικές, βλέποντας στα πόδια του να απλώνεται η πόλη της Καβάλας».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κώστας Ανδρονικίδης(μέλος του συλλόγου Χιονοδρομίας, Ορειβασίας Καβάλας): «  Είναι ένας αγώνας που πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο περαστικό δάσος με μέλημα να αναδείξουμε τις ομορφιές της πόλης μας. Εχουμε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο που αγκάλιασε το γεγονός σε συνεργασία με το Δήμου που είναι για πρώτη φορά κοντά μας.  Πέρσι οι συμμετοχές ήταν γύρω στις 250 ενώ φέτος έχουμε ξεπεράσει τις 300 απ` όλη την Ελλάδα. Αθλητές όλως των κατηγοριών και όλων των ηλικιών θα βρίσκονται κοντά μας.  Από μικρές ηλικίες μέχρι και τις μεγαλύτερες και των δυο φύλλων. Είναι μια συλλογική δουλειά που γίνεται στο περαστικό δάσος από τα μέλη του συλλόγου, τα οποία με μεράκι και αφοσίωση καθάρισαν, ανοίξανε  και αναδείξανε κάποια παλιά μονοπάτια έτσι ώστε ο αθλητής να έχει τη χαρά να τρέξει μέσα σε αυτό το δάσος ενώ φτάνοντας στο ψηλότερο μονοπάτι να δει την ομορφιά της πόλης από ψηλά. Η Καβάλα είναι μια πολύ όμορφη και αυτό θα έχουν την τιμή, τη χαρά και την ευχαρίστηση να τη δουν όλοι οι αθλητές που θα βρεθούν στον αγώνα.  Οι αθλητές θα παραλάβουν όλοι από ένα αναμνηστικό δώρο ενώ στο τέλος θα υπάρχουν σάντουιτς και γλυκά από τους χορηγούς μας που τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.  Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας και υδροδοσίας, στο 4 χιλ και στο 9 χιλ, έτσι ώστε να αναπληρώσουν τη χαμένη ενέργεια στη διάρκεια της διαδρομής.

Μεγάλη προσοχή στο πρώτο μισό με κάποια βράχια που ίσως να γλιστράνε,  στο δεύτερο μισό ακολουθεί μια αναφορική κλήση μέτριας δυσκολίας όπου οι περισσότεροι περπατάνε αλλά δεν πειράζει. Στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής όταν φτάνουμε η θέα είναι πανέμορφη.  Εκεί μπορούν να ξεκουραστούν οι αθλητές και να απολαύσουν το τοπίο.  Ακολουθεί ένα κατηφορικό μονοπάτι για να φτάσουμε στα τελευταία 3χιλ για να καταλήξουμε στον τερματισμό. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Θα περιμένουμε και τον τελευταίο αθλητή μέχρι να τερματίσει και θα του περάσουμε το μετάλλιο στο στήθος. Περιμένουμε τους πάντες να έρθουν να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τον αγώνα και τη διαδρομή.  Πιθανόν του χρόνου να αναβαθμιστεί ο αγώνας γιατί το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο»

Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε ο ταμίας του συλλόγου Χιονοδρομίας, Ορειβασίας Καβάλας Γιάννης Αναστασιάδης: «  Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο έκτος που γίνεται κατά σειρά μετά το 2013.   Ανοίξαμε με χαρά και ευχαρίστηση ένα ωραίο μονοπάτι για  να το δουν βασικά όλοι Καβαλιώτες. Φτάσαμε αυτός ο κόπος να ανταμειφτεί και να είμαστε κοντά στην έκτη διοργάνωση.  Οι αθλητές που μας τιμάνε είναι και κάθε χρόνο περισσότεροι.  Φέτος θα φτάσουμε τους 400 και ίσως παραπάνω. Έρχονται αθλητές ακόμη και από την Αθήνα, τη Σίφνο και τη Φλώρινα.

Βλέποντας τις ομορφιές της πόλης, το περαστικό δάσος που αγκαλιάζει την πόλη μας και θέλουν όλοι να χαρούν το αθλητικό γεγονός. Ο καιρός εκείνη τη μέρα προβλέπεται ηλιόλουστος και πιστεύουμε ότι θα γίνει ένας ωραίος αγώνας. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας το Δήμο Καβάλας που όλα αυτά τα χρόνια μας βοηθάει είναι κοντά μας και είναι για μας στήριγμα.

Πιστεύω ότι όλοι που συμμετέχουν θα το χαρούν και θα το απολαύσουν.

Ο σύλλογος μας βοηθάει με αυτό και στο τουριστικό κομμάτι της πόλης. Εύχομαι να είναι μια ωραία γιορτή για την πόλη»

 

 

 

Διαβάστε επίσης