Αγωνιά η εστίαση- Θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβρη το ωράριο ως τα μεσάνυχτα;

 Αγωνιά η εστίαση- Θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβρη το ωράριο ως τα μεσάνυχτα;

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 31/8 ισχύει σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ η ειδική λειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

Μέχρι τότε οι επιχειρήσεις λειτουργούν ως τις 12 το βράδυ, στη συνέχεια από τις 7 το πρωί.

Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά, δεν υπάρχει απάντηση. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το μετά» είπε στην Πρωινή ο πρόεδρος του σωματείου των Εστιατόρων κ. Μάκης Κωνσταντινίδης. Ίδια απάντηση δόθηκε και από τον πρόεδρο του σωματείου των Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Μορφίδη. Πέρα από την εύλογη απορία εκφράζεται και αγωνία.

Το μέτρο περιορισμού της λειτουργίας της εστίασης επιβλήθηκε στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη την περίοδο- νωρίτερα αυτόν τον μήνα- που τα κρούσματα ήταν πολλά. Στη συνέχεια μειώθηκαν αισθητά αλλά δεν «εξαφανίστηκαν». Π.χ. για την ΠΕ Καβάλας τις τελευταίες μέρες είναι από 0 έως 3.

Η εστίαση στο Νομό Καβάλας ζητά το περιοριστικό μέτρο να μην συνεχιστεί. Βασίζει το αίτημα της στο ότι τα κρούσματα μειώθηκαν και στο ότι τα μαγαζιά επηρεάστηκαν αφού κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα πολλά διώχνουν τους πελάτες τους.

Η απόφαση θα είναι της Κυβέρνησης. Θα είναι για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ ή μπορεί να παρθεί χωριστά για κάθε Περιφερειακή Ενότητα; Το δεύτερο σενάριο θα είναι δικαιότερο αν και η κατάσταση και στους 5 νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι σε γενικές γραμμές ίδια κι ελεγχόμενη.

Ιστοσελίδες επαγγελματιών (ομοσπονδιών και σωματείων) παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά σε πανελλαδική βάση. Κι εκεί ωστόσο δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, πολύ περισσότερο προβλέψεις ή εκτιμήσεις. Άπαντες περιμένουν ελπίζοντας ο περιορισμός του ωραρίου δεν θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε επίσης