Αισιοδοξία Γ. Παπαφιλίππου για φέρι μποτ και υδροπτέρυγο

 Αισιοδοξία Γ. Παπαφιλίππου για φέρι μποτ και υδροπτέρυγο

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου παρακολουθεί στενά το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τη σύνδεση της Καβάλας με το νησί της Θάσου. Παρά το ότι την περασμένη Παρασκευή το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών δεν έλαβε αποφάσεις για τα θέματα Καβάλας – Θάσου, ωστόσο ο κ. Παπαφιλίππου εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος αν και παραδέχεται ότι θα πρέπει να καταβληθεί αρκετή ακόμη προσπάθεια.

Η αισιοδοξία του αφορά και στο θέμα των χειμερινών δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου καθώς και το θέμα των δρομολογίων του υδροπτέρυγου. Στην ΠΡΩΙΝΗ ο Γιώργος Παπαφιλίππου δήλωσε: «Παρά το ότι το ΣΑΣ δεν αποφάσισε, δεν γνωμοδότησε, θεωρώ ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Το πρόβλημα θα λυθεί».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για τα χειμερινά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου έκανε λόγο για ένα πολύπλοκο νομικά ζήτημα που όμως αισιοδοξεί ότι θα λυθεί έως το τέλος του μήνα. Έτσι ώστε η παρέμβαση του υπουργείου και τα αρκετά ικανοποιητικά δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή να αρχίσουν από την 1η Νοεμβρίου.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν το χθεσινό δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ. Υπάρχει «απειλή» από μια πρωτοεμφανιζόμενη κοινοπραξία, πλοία της οποίας θα εμπλακούν στο δρομολόγια της Κεραμωτής το ερχόμενο καλοκαίρι, για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εάν επιβληθεί υποχρέωση εκτέλεσης δημόσιας υπηρεσίας. Εδώ ο κ. Παπαφιλίππου εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος. Αυτό το πρόβλημα εννοεί όταν δηλώνει στην ΠΡΩΙΝΗ ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο.

Υπέρ των συμφερόντων της Καβάλας και των κατοίκων της Θάσου λειτουργεί το γεγονός ότι υπολείπονται ακόμη ημέρες έως την 1η Νοεμβρίου, αλλά και το γεγονός ότι μετά από τις οχλήσεις των τοπικών φορέων επιδεικνύει ενδιαφέρον για το θέμα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το θέμα των δρομολογίων του υδροπτέρυγου βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα.

Παρά το ότι δεν υπάρχει απόφαση, ούτε καν γνωμοδότηση του ΣΑΣ άπαντες παραδέχονται ότι τα τελευταία προβλήματα θα λυθούν έως την 1η Νοέμβρη ή το αργότερο έως τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη. Τότε αναμένεται να αρχίσουν τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου «Κωνσταντίνος Ι». Η πλοιοκτήτρια εταιρεία και το προσωπικό είναι απόλυτα έτοιμοι και υπολογίζουν την έναρξη των δρομολογίων στις αρχές Νοέμβρη με τρία διπλά δρομολόγια ημερησίως. Από Καβάλα στις 7:00 το πρωί, στις 11:15 και στις 2:00 το μεσημέρι. Από το Λιμένα Θάσου στις 8:00 το πρωί, στις 12:15 το μεσημέρι και στις 3:15 το μεσημέρι. Τα συγκεκριμένα τρία δρομολόγια θα εκτελούνται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο τα δρομολόγια θα είναι δύο. Το υδροπτέρυγο δε θα εκτελεί δρομολόγια κατά τις επίσημες αργίες και τις Κυριακές.

Ο προγραμματισμός του υδροπτέρυγου αναφέρεται σε αύξηση των δρομολογίων τους καλοκαιρινούς μήνες κατά ένα περισσότερα, δηλαδή συνολικά τέσσερα ημερησίως. Σε γενικές γραμμές και ο αριθμός των δρομολογίων και η ώρα αναχώρησης είναι ίδια με τα δρομολόγια που εκτελούσαν στο παρελθόν άλλα υδροπτέρυγα. Το «Κωνσταντίνος Ι» διαθέτει 116 θέσεις για επιβάτες, τα εισιτήριά του θα κοστίζουν δέκα ευρώ έκαστο, με προσφορές και εκπτώσεις σε ειδικές περιπτώσεις επιβατών. Ενώ στα αρχικά εισιτήρια, πέραν του ολόκληρου των δέκα ευρώ θα διατίθενται και μειωμένα εισιτήρια για παιδιά έως 14 ετών, για πολύτεκνους και άνεργους.

 

 

Διαβάστε επίσης