• 19 Απριλίου 2024,

Πολλά δίκυκλα στους πεζόδρομους, παράπονα ατόμων με προβλήματα όρασης

 Πολλά δίκυκλα στους πεζόδρομους, παράπονα ατόμων με προβλήματα όρασης

Με την παρουσία τοπικών φορέων η περιφερειακή ένωση τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας τίμησε και χθες την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού. Αυτή τη φορά η διαδρομή άρχισε από τη διασταύρωση των οδών Ερυθρού Σταυρού & Δαγκλή κα έφθασε έως το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα μέχρι τους πεζόδρομους. Εκεί τα άτομα με προβλήματα όρασης διαπίστωσαν ότι τα καθίσματα περιορίστηκαν ύστερα από τα όρια που έβαλε η δημοτική αρχή, ωστόσο συνεχίζει να υφίσταται πρόβλημα με την κίνηση δικύκλων στους πεζόδρομους.

Τα δίκυκλα είναι παρά πολλά και φυσικά η κίνησή τους είναι περισσότερο επικίνδυνη για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα η περιφερειακή ένωση τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας να ζητήσει για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος τη συνδρομή της αρμόδιας υπηρεσίας, είτε της δημοτικής είτε της ελληνικής αστυνομίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, άτομα με προβλήματα όρασης, το διοικητικό συμβούλιο της περιφερειακής ένωσης τυφλών ΑΜ και αιρετοί συναντήθηκαν στις 10:00 το πρωί μπροστά από το ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ. Εκεί βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος, ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Μπόνιας, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδηςκαι ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας Τάσος Γιαμαλίδης.

Με τη χρήση μάσκας χρησιμοποίησαν το μπαστούνι ακόμη και οι αιρετοί προκειμένου να διαπιστώσουν και προσωπικά πόσο δύσκολο είναι να κινηθεί κάποιος στο κέντρο της πόλης, όταν αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης. Η βόλτα στο κέντρο της Καβάλας μέσω της όδευσης τυφλών και των ειδικών ηχητικών μηνυμάτων στους φωτεινούς σηματοδότες άρχισε από το προαναφερόμενο σημείο και έφθασε έως τους πεζόδρομους. Εκεί η περιφερειακή ένωση τυφλών ΑΜ μοίρασε έντυπο υλικό στους πολίτες.

 

******

Διαβάστε επίσης