• 19 Απριλίου 2024,

Ε. Δρακονάκη: «Να ξαναρχίσει ο διάλογος με την ΕΤΑΔ»

 Ε. Δρακονάκη: «Να ξαναρχίσει ο διάλογος με την ΕΤΑΔ»

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ για θέματα τοπικής επικαιρότητας μίλησε χθες η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη. Η είδηση από τις δηλώσεις της αφορά στη δική της άποψη και στη δική της πρόταση για το θέμα της ακτής Καλαμίτσα, καθώς και των διαπραγματεύσεων που ουδέποτε ολοκληρώθηκαν μεταξύ του δήμου Καβάλας και της ΕΤΑΔ.

Η κ. Δρακονάκη με αφορμή τη διακοπή υδροδότησης στην Καλαμίτσα, ζήτησε από το δήμο Καβάλας να καθίσει και πάλι στο τραπέζι του διαλόγου με την ΕΤΑΔ. Σημείωσε μάλιστα ότι ο δήμος εκδηλώνει μια ανάλογη πρωτοβουλία προσπαθώντας να έρθει σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της ΕΤΑΔ και να συμφωνήσει νέο ραντεβού μαζί του.

Η άποψη της Ευαγγελίας Δρακονάκη δε διαφέρει από την άποψη της δημάρχου. Θεωρεί την ΕΤΑΔ ως υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα της Καμαλίτσας, πλην όμως η αντιδήμαρχος επιθυμεί την πρωτοβουλία έναρξης νέου διαλόγου να αναλάβει ο δήμος Καβάλας. Είναι ξεκάθαρο, μέσα από τις απόψεις της κ. Δρακονάκη, ότι επιδίωξη του δήμου Καβάλας τούτη τη φορά θα είναι να φτάσει έως το τέλος ο διάλογος, μέχρι δηλαδή την επίτευξη μιας οριστικής συμφωνίας.

Σχετικά με το έργο του δήμου Καβάλας στην κεντρική πλατεία, η Ευαγγελία Δρακονάκη δε δεσμεύθηκε χρονικά. Παρατήρησε μόνο ότι μετά τις εγκρίσεις και από το δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικός διαγωνισμός. Με λίγα λόγια, περιέγραψε ένα δημοτικό έργο που έχει μέλλον μπροστά του.

Από χθες Δευτέρα άρχισαν να υποβάλλονται τα πρώτα αιτήματα για χορήγηση άδειας δόμησης ηλεκτρονικά. Η υπηρεσία μας βρίσκεται σε ετοιμότητα, τόνισε η κ. Δρακονάκη. Αναφορικά με το έργο της Μεγάλης Λέσχης, διευκρίνισε ότι απέμειναν κάποιες λεπτομέρειες που πάντως τις περιέγραψε αρκετές. Η μετακόμιση του 12ου δημοτικού σχολείου προσδιορίσθηκε από την αντιδήμαρχο να γίνει στο τέλος του μήνα. Ενώ λίγο αργότερα, το Νοέμβριο ή στις αρχές του Δεκέμβρη, εάν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά προβλήματα ο δήμος Καβάλας θα πραγματοποίηση τη μεταφορά των υπηρεσιών του από το δημαρχείο και το διοικητήριο στον όροφο του κτηρίου πρώην ΕΟΚ, που είναι έτοιμος. Τρέχει ήδη ο διαγωνισμός για την προμήθεια συμπληρωματικού εξοπλισμού.

 

Διαβάστε επίσης