• 24 Απριλίου 2024,

Αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν νέες διακοπές ρεύματος στην Καβάλα

 Αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν νέες διακοπές ρεύματος στην Καβάλα

Όπως έγραφε χθες η εφημερίδα μας ακόμη και  το Σαββατοκύριακο συνεχίσθηκαν στην πόλη της Καβάλας οι διακοπές ηλεκτρικού  ρεύματος. Απροειδοποίητες και μεγάλες σε χρονική διάρκεια, ταλαιπώρησαν τους κατοίκους συνοικιών μακριά από το κέντρο της πόλης!

Απευθυνθήκαμε χθες στον Κώστα Μαδεμλή που εκπροσωπεί στο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας τους τεχνικούς της επιχείρησης.

Ο συνδικαλιστής δέχθηκε να εξηγήσει τι έχει συμβεί στο δίκτυο τουΔΕΔΔΗΕ στην Καβάλα την προηγούμενη εβδομάδα. Τις βλάβες που σημειώθηκαν και προκάλεσαν τη διακοπή του ρεύματος χώρισε σε δύο κατηγορίες. Αυτή της Τετάρτης και τις βλάβες που επακολούθησαν από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή.

Για τη βλάβη της Τετάρτης ο κ. Μαδεμλής είπε: «η βλάβη της Τετάρτης την ημέρα της χιονόπτωσης, σημειώθηκε σε υπόγειο καλώδιο και επηρέασε μεγάλο τμήμα της πόλης, οφείλονταν στην κακοκαιρία και στην αύξηση φορτίων. Επιλέξαμε να διορθώσουμε τη βλάβη επιτόπου παρά να θέσουμε σε κίνδυνο την υπόλοιπη πόλη, ανησυχώντας μη τυχόν προκληθεί διακοπή και στην υπόλοιπη πόλη. Εξ αυτού του λόγου άργησε η επιδιόρθωση της συγκεκριμένης βλάβης. Εκείνη την ημέρα μια πόλη 50-60 χιλιάδων κατοίκων, λόγω της κακοκαιρίας, τραβούσε ρεύμα όσο τραβά μια πόλη 200 χιλιάδων κατοίκων. Ήταν μια απρόβλεπτη, κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης».

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή ο κ. Μαδεμλής εξηγεί ότι αφορούσαν άλλη γραμμή, σε σχέση με τη γραμμή που είχε το πρόβλημα την Τετάρτη, και τις χαρακτηρίζει μεμονωμένες βλάβες.

«Ήταν μια συγκυρία που δεν θα ξαναγίνει τόσο εύκολα»  εξηγεί στην ΠΡΩΙΝΗ ο κ. Μαδεμλής ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ στο Περιγιάλι συντηρείται κανονικά. Και από τον κ. Μαδεμλή ακούσαμε το γνωστό επιχείρημα εκπροσώπων του ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Καβάλα, επιμένουν να ζεσταίνονται τον χειμώνα με ηλεκτρικές συσκευές, επιβαρύνοντας σε μεγάλο βαθμό, ειδικά σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, συνολικά το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ο ΔΕΔΔΗΕ με την ευκαιρία υπενθυμίζει ότι οι καταναλώσεις είναι μεγάλες, και αντίστοιχα οι χρεώσεις των καταναλωτών το ίδιο.

 

Διαβάστε επίσης