• 20 Απριλίου 2024,

Αισιοδοξία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

 Αισιοδοξία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Η πρόεδρος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Μαρία Φρατζεσκάκη και η διευθύντρια των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Έλσα Αυλωνίτου συνάντησαν το μεσημέρι τους δημοσιογράφους. Αυτή τη φορά η συζήτηση για τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών έγινε σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και με φανερή την αισιοδοξία των εκπροσώπων της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Έπαψε να υπάρχει ανησυχία για την εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής φοίτησης στο δήμο Καβάλας.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα δεχθούν πολλά παιδιά το φθινόπωρο έστω κι αν τα χαρακτηριστικά των παιδιών διαφοροποιούνται, αφού αντί για τα προνήπια θα υπάρχουν παιδιά μικρότερων ηλικιών. Όσα ανακοινώθηκαν αρχίζουν αύριο. Το απόγευμα στο Πάρκο Φαλήρου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ταυτόχρονη γιορτή για τα παιδιά όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, θα είναι μια γιορτή για όλα τα παιδιά της Καβάλας.

Εντωμεταξύ στις 2 Ιουλίου θα αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης για παιδιά έως δέκα ετών. Οι αιτήσεις θα καταθέτονται έως και τις 25 Ιουνίου ενώ τα παιδιά που μπορούν να απορροφηθούν στα τμήματα είναι έως 160. Αναφορικά με τις εγγραφές για τη φθινοπωρινή λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών η προθεσμία για αιτήσεις στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα λήξει στις 3 Ιουλίου.

Η Έλσα Αυλωνίτου δήλωσε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς βρίσκονται σε εξαιρετικά καλό επίπεδο. Πολλές είναι οι αιτήσεις για βρέφη. Αναφορικά με τη σημερινή γιορτή, αυτή θα είναι διαφορετική με δραστηριότητες και παιχνίδι και θα είναι μια διαφήμιση για τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών. Πολύ καλά οργανωμένο θα είναι και το πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης, με την προοπτική φέτος τα παιδιά να φιλοξενηθούν εκτός από το 15ο δημοτικό σχολείο και στο 10ο δημοτικό. Τα παιδιά θα φιλοξενούνται από τις 7:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα προκειμένου να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς τους.

 

Διαβάστε επίσης