• 26 Απριλίου 2024,

«Από τη Μικρασία στο Αιγαίο»

 «Από τη Μικρασία στο Αιγαίο»

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση του Ωδείου «Νεάπολις» με τίτλο «από τη Μικρασία στο Αιγαίο» με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουνίου στην πλατεία Κανάρη στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2018 παρουσία του κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, του κ. Δημοσθένη Τουλκίδη, Αντιδήμαρχου Ανάπτυξης και εκπρόσωπου της Δημάρχου και τον κ. Αρχέλαο Γρανά, περιφερειακού συμβούλου.

Οι μουσικοί: Γιώργος Δεληγιάνννης στο παραδοσιακό βιολί, Θεόδωρος Κιουπλιώτης στο λαούτο, Γιάννης Κουφού στο κλαρίνο, Μελέτης Παντελίδης στα παραδοσιακά κρουστά, Χρήστος Σαγώνας στο ούτι στην κιθάρα και στο τραγούδι και ο Φώτης Σπαθάρης στο μπουζούκι και στο τραγούδι ταξίδεψαν το κοινό στα σοκάκια των ελληνικών νησιών και στα καλντερίμια της Ανατολής σε ένα μελωδικό και μαζί νοσταλγικό ταξίδι.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά, που βραβεύθηκαν, για τις πρωτιές τους σε διαγωνισμούς και για την απόκτηση τίτλων σπουδών στα Ανώτερα Θεωρητικά. Ο καθηγητής του Ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Αναστάσιος Δέλιος βραβεύθηκε για τη συνέπεια και το ήθος του ως καθηγητής και παιδαγωγός καθώς και για την προσφορά του στο κιθαριστικό σύνολο, που αποσπά επί σειρά ετών πρωτιές για την πόλη μας.

Ο Σταύρος Στόικος, απέσπασε την ετήσια υποτροφία του Ωδείου Νεάπολις για την εξαιρετική του επίδοση και το ήθος του κατά το διδακτικό έτος 2017-2018.

Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για την φροντίδα με την οποία περιέβαλλαν την παράσταση και εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι!(Δ. Τύπου)

 

 

Διαβάστε επίσης