Ακόμη 15 μέρες στα δρομολόγια το ταχύπλοο Super Runner Jet

 Ακόμη 15 μέρες στα δρομολόγια το ταχύπλοο Super Runner Jet

Μετά από διακοπή μιας ημέρας, καθώς κάθε Δευτέρα δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, το ταχύπλοο Super Runner ήρθε στο κεντρικό λιμάνι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί της ίδιας μέρας αναχώρησε για το γνωστό του δρομολόγιο.

Προς Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και στη συνέχεια για το Λαύριο. Το πλοίο γέμισε από επιβάτες και αυτοκίνητα ενώ στη διαδικασία φόρτωσης η ουρά που σχηματίστηκε έφτανε και έξω από το κεντρικό λιμάνι. Μέχρι την οδό Ερυθρού Σταυρού!

Καταστάσεις και γεγονότα αναμενόμενα καθώς στο τέλος Ιουλίου που βρισκόμαστε η κίνηση από το λιμάνι της Καβάλας προς τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου μεγαλώνει συνεχώς. Τα πρωτόκολλα παραμένουν ίδια.

Το κάθε πλοίο γεμίζει σε ποσοστό 80% από πλευράς επιβατών και θέσεων αυτοκινήτων. Θυμίζουμε ότι το Super Runner δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά αυτοκίνητα. Τα οποία εξυπηρετούνται με άλλα πλοία της γραμμής.

Το Super Runner, το εντυπωσιακό αυτό ταχύπλοο που διανύει την απόσταση Καβάλα-Λήμνος σε τρεις περίπου ώρες, παραμένει στη γραμμή για 15 όπως λέγεται ακόμη μέρες! Είναι γνωστό ότι αντικαθιστά το Aqua Blue.

Ημερομηνία επιστροφής του Aqua Blue στα δρομολόγια δεν υπάρχει και όσο η βλάβη στο Aqua Blue δεν διορθώνεται τόσο το Super Runner θα συνδέει την Καβάλα και με τη Λήμνο και με τον Άγιο Ευστράτιο.

Το πλοίο έρχεται αύριο στις 6:30 το απόγευμα και αναχωρεί για το ίδιο δρομολόγιο λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στην Καβάλα το πρακτορεύει το “Kavala Tours” με το εκδοτήριο του στο κεντρικό λιμάνι.

Αύριο αναμένεται τα ξημερώματα στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας στο «Blue Star Myconos». Το οποίο έρχεται και θα συνεχίσει να φτάνει στο κεντρικό λιμάνι κάθε Τετάρτη πρωί. Θα αποβιβάζει αυτοκίνητα και επιβάτες, θα φορτώνει τους καινούργιους επιβάτες και τα καινούργια αυτοκίνητα και περίπου στις 8:30 το πρωί Τετάρτης θα αναχωρεί για Λήμνο- Μυτιλήνη –Χίο- Καρλόβασι έως Πειραιά.

Αύριο Τετάρτη με λίγα λόγια θα είναι στο κεντρικό λιμάνι σε διαφορετικές ώρες δύο πλοία ενώ μεθαύριο θα κάνει την πρώτη άφιξή του για την τρέχουσα εβδομάδα το τρίτο πλοίο της γραμμής,  το γνωστό πλοίο Διαγόρας.


Τη Δευτέρα το μεσημέρι ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα το ακόλουθο περιστατικό:

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι Αμφίπολης δήμου Παγγαίου.Από την Λιμενική Αρχή Καβάλας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Διαβάστε επίσης