• 19 Απριλίου 2024,

Ακόμη 16 εποχιακοί στην Π.Ε. Καβάλας

 Ακόμη 16 εποχιακοί στην Π.Ε. Καβάλας

Περισσότεροι είναι από χθες Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Αυξήθηκαν προσωρινά μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Η δεύτερη ομάδα εποχιακών εργαζόμενων, διάρκειας οκτώ μηνών, έπιασε δουλειά χθες. Πρόκειται για 16 άτομα που προστίθενται στους τριάντα που προσελήφθηκαν και άρχισαν να εργάζονται τον προηγούμενο μήνα.

Μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας οι εποχιακοί εργαζόμενοι στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας θα είναι συνολικά 55. Θα ακολουθήσει δηλαδή και μία τρίτη φάση προσλήψεων δέκα ακόμη εργαζομένων. Με τον συγκεκριμένο τρόπο η περιφερειακή ενότητα Καβάλας αντιμετωπίζει τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, αφού εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται και νέες προσλήψεις δεν γίνονται.

Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη οι 16 νέοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν κι έπιασαν δουλειά χθες κατανέμονται εκεί όπου σημειώνονται οι μεγαλύτερες ανάγκες. Τρεις θα απασχοληθούν στη διεύθυνση μεταφορών, δύο στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας και τα ΠΣΕΑ, τέσσερις στη διεύθυνση ανάπτυξης, δύο στη διεύθυνση υγείας, δύο στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας κλπ.

Είναι άγνωστο πότε θα γίνουν οι επόμενες και τελευταίες προσλήψεις εποχικού προσωπικού, αλλά αρκετά πιθανό είναι αυτό να συμβεί πριν το τέλος του έτους. Εντωμεταξύ, υπογράφηκε χθες η σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία προκειμένου στο διοικητήριο να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης κι επισκευής ηλεκτρομηχανολογικών κυρίως εγκαταστάσεων. Οι εργασίες αφορούν όχι μόνο στο διοικητήριο αλλά και σε άλλα κτήρια της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Η ανάθεση έγινε στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της επιτροπής ανάπτυξης του περιφερειακού συμβουλίου. Συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το ποσό αμοιβής για την εταιρεία ανέρχεται περίπου σε 9.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης