• 3 Μαΐου 2024,

Ακόμη και αγωγές στην Εγνατία για τους 6 μήνες κλειστής της ανατολικής εισόδου της πόλης

 Ακόμη και αγωγές στην Εγνατία για τους 6 μήνες κλειστής της ανατολικής εισόδου της πόλης

Με αφετηρία τη συνάντηση που έγινε χθες το απόγευμα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη πρόκειται να διερευνηθεί το προσεχές διάστημα το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγών ή αγωγής κατά της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Θέμα της αγωγής αποζημίωσης το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε επιχειρήσεις στην πόλη, τη Νέα Καρβάλη και το Χαλκερό από το γεγονός ότι για 6 μήνες ήταν κλειστή η ανατολική είσοδος της πόλης (κόμβος νέου λιμανιού). Αν και αυτό εντός των ημερών διορθώνεται (η είσοδος ανοίγει), υπάρχει ενδεχόμενο -με την κάλυψη του Επιμελητηρίου- να υπάρξουν δικαστικές ενέργειες και προσφυγές.

Πριν τις γιορτές άλλωστε έγινε το πρώτο βήμα. Στάλθηκε εξώδικη διαμαρτυρία στην Εγνατία Οδό, την οποία φέρονται να υπογράφουν επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ή το σωματείο των εστιατόρων. Στο εξώδικο αναφέρονταν οι συνέπειες από τη μη λειτουργία της ανατολικής εισόδου στην πόλη της Καβάλας.

Στη χθεσινή συνάντηση συζήτησαν το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας, του Εμπορικού Συλλόγου. Όλοι τόνισαν ότι το ενδεχόμενο αγωγών θα στηριχθεί σε δύο βάσεις.

Να διαπιστωθεί και να παρουσιαστεί νομική τεκμηρίωση, να υπάρξουν επαγγελματίες που θα μπορούν να αποδείξουν τη ζημιά που υπέστησαν ώστε να διεκδικήσουν αποζημίωση. Οι επόμενες ενέργειες θα γίνουν το προσεχές διάστημα. Δεν αποκλείεται να κληθούν να δηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον τους όσοι το επιθυμούν.  Αυτό μάλλον θα το αναλάβει το Επιμελητήριο Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης