• 25 Μαΐου 2022,

«Άκτωρ» και «Εγνατία Οδός» αποζημιώνουν οδηγό κάτοικο Καβάλας που βρήκε στο δρόμο του αδέσποτα σκυλιά!

 «Άκτωρ» και «Εγνατία Οδός» αποζημιώνουν οδηγό κάτοικο Καβάλας που βρήκε στο δρόμο του αδέσποτα σκυλιά!

Στο πλαίσιο απόφασης που εξέδωσε πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Παγγαίου, η Εγνατία Οδός ΑΕ και η εταιρία «Άκτωρ» αποζημιώνουν συμπολίτη με ποσό 4.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είναι μέρος μιας συνολικής του αποζημίωσης ποσού περίπου 8.000 ευρώ κι αφορούν τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία οδό. Το περιστατικό έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 2015.

Τότε ο 41χρονος ιδιωτικός υπάλληλος κάτοικος Καβάλας επέστρεφε στην πόλη προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν τον κόμβο της Γαληψού βρήκε στο δρόμο του δύο αδέσποτα σκυλιά, τα οποία δεν μπόρεσε να αποφύγει. Και λόγω της απουσίας κατάλληλου φωτισμού.

Οι υλικές ζημιές ήταν σημαντικές, σε ένα αυτοκίνητο μάλιστα που ήταν αγορασμένο καινούργιο προ μιας εβδομάδας. Στη συνέχεια του περιστατικού ο 41χρονος κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης.

Τόσο προς την εταιρία που συντηρεί την Εγνατία οδό, την εταιρία «Άκτωρ», τόσο και προς την Εγνατία οδό. Με την απόφαση του το Ειρηνοδικείο Παγγαίου αναγνωρίζει ως συνυπεύθυνη και την Εγνατία, κάτι που ίσως γίνεται πρώτη φορά σε ένα τέτοιο περιστατικό. Αντίθετα είναι περισσότερο συνηθισμένο να αποζημιώνει οδηγούς που κινούνται στην συγκεκριμένη οδό η εταιρία «Άκτωρ».

Την αγωγή συνέταξε και υποστήριξε στο δικαστήριο ο συμπολίτης δικηγόρος (Κομοτηνής), Σεραφείμ Σανσαρίδης.

Οι ισχυρισμοί του έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο. Σύμφωνα με αυτούς οι δύο εταιρίες δεν είχαν τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες ώστε να ενημερώνονται οι οδηγοί, δεν είχαν χρησιμοποιήσει άλλα αποτρεπτικά μέσα. Πρόσφατα ο οδηγός του αυτοκινήτου εισέπραξε το πρώτο μέρος της αποζημίωσης, το κατά την δικαστική απόφαση άμεσα εκτελεστό. Τα υπόλοιπα χρήματα θα περιμένει να τα εισπράξει μετά την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν οι δύο εταιρίες.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης