Σημαντική αύξηση εμβολιασμών την Τρίτη στο Ν. Καβάλας

 Σημαντική αύξηση εμβολιασμών την Τρίτη στο Ν. Καβάλας

Τα στοιχεία της εμβολιαστικής διαδικασίας στο Νομό Καβάλας παρουσιάζουν αργή αλλά αξιοπρόσεκτη αλλαγή το τελευταίο διάστημα.

Με αφορμή την δυνατότητα εμβολιασμού με την 3η δόση, όσοι εμβολιάζονται καθημερινά είναι περισσότεροι απ’ ότι συνήθως. Ρόλο παίζει φυσικά το γενικότερο κλίμα με τα αυξημένα κρούσματα, ειδικά σε μη εμβολιασμένους. Τα στοιχεία των εμβολιασμών την Τρίτη 16 Νοέμβρη αποδεικνύουν ότι κάτι αλλάζει. Προς το καλύτερο.

Την συγκεκριμένη μέρα στο Ν. Καβάλας έγιναν συνολικά 856 εμβόλια. Τόσο πολλά είχαν να γίνουν από το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου. Εξ αυτών τα 517 αφορούσαν την 3η δόση. Ωστόσο αυξημένα είναι και τα εμβόλια της α’ δόσης. Την Τρίτη 16 Νοέμβρη ήταν 231. Τα 194 στο χερσαίο τμήμα του Νομού Καβάλας και τα 37 στη Θάσο. Εμβόλια πρώτης δόσης τόσο πολλά είχαν να καταγραφούν στο Νομό μας από τα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη.

Θυμίζουμε ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο Ν. Καβάλας έγιναν 1.070 εμβόλια α’ δόσης ενώ το διήμερο Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Νοέμβρη ήταν περισσότερα από 350. Αυτοί που τώρα εμβολιάζονται με την πρώτη δόση είναι νεαροί (και μαθητές) αλλά και γενικά ενήλικες που τόσο καιρό δεν είχαν πεισθεί να εμβολιαστούν. (Ίδια πάνω κάτω δεδομένα στους εμβολιασμούς ανακοινώθηκαν για το Νομό Καβάλας και για τη χθεσινή μέρα).

Διαβάστε επίσης