Άκυρη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την κατάθεση προσφοράς και την αγορά καπναποθηκών

 Άκυρη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την κατάθεση προσφοράς και την αγορά καπναποθηκών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης εξέτασε και ακύρωσε την 116/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας σχετικά με την κατάθεση προσφοράς και την αγορά των Καπναποθηκών, τμήμα αυτών της πρώην Θεμελιοδομής.

Η απόφαση υπενθυμίζει ότι ομοίως ακυρώθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2016 για το ίδιο θέμα και διαδικασία. Καταλήγει δε η πρόσφατη απόφαση περί της Οικονομικής Επιτροπής στα εξής:

«Επειδή από τις προαναφερθείσες διατάξεις συνάγεται ότι η αγορά ακινήτων από τους Δήμους πραγματοποιείται με δύο τρόπους ήτοι: α) με δημοπρασία και β) απ ́ ευθείας χωρίς δημοπρασία. Επειδή στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ανακοινώνει μια Ανώνυμη Εταιρεία ως ειδική εκκαθαρίστρια, διαδικασία που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία αποφασίζουμε και ακυρώνουμε την απόφαση».

Ο Δήμος Καβάλας που όπως φαίνεται επιμένει στην απόφαση του να αγοράσει μέσω της γνωστής διαδικασίας τις δύο καπναποθήκες, μπορεί να προσφύγει εντός ενός (1) μηνός στην Ειδική Επιτροπή του άρθ.152.

Διαβάστε επίσης