• 3 Μαΐου 2024,

Alexandrou Chora: Διεθνής αλυσίδα «αγκαλιάζει» το project του Ομίλου Κουρτίδη

 Alexandrou Chora: Διεθνής αλυσίδα «αγκαλιάζει» το project του Ομίλου Κουρτίδη

Γράφει στο GRTimes.gr η Άννη Καρολίδου


Κάτω από την ομπρέλα διεθνούς, κορυφαίου ξενοδοχειακού ομίλου, περνάει το φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο του Ομίλου Κουρτίδη, για τη δημιουργία στο Οφρύνιο Καβάλας, του μεγάλου multiplex τουριστικού project ‘Alexandrou Chora’, των 60 και άνω εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε στο GRTimes.gr o πρόεδρος του Ομίλου κ. Νίκος Κουρτίδης, πριν λίγες ημέρες, στις 15 Νοεμβρίου, υπογράφηκε προσύμφωνο μεταξύ του Kourtidis Group και  πολυεθνικού ξενοδοχειακού Ομίλου που έχει παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η οριστική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός Ιανουαρίου 2023.

«Επρόκειτο για μία στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή, να συνδεθεί το Alexandrou Chora, με ένα παγκόσμιο brand στο χώρο της Φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν προχωρήσαμε ως τώρα στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων της Α’ Φάσης, καθώς στο πλαίσιο των συνεννοήσεων αυτών, πρέπει να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις στην οικοδομική άδεια ώστε να είμαστε απολύτως σύμφωνοι με τους τεχνικούς όρους που θέτει η διεθνής αλυσίδα», εξήγησε ο κ. Κουρτίδης.

Στόχος πλέον του Ομίλου, που έχει να διεκπεραιώσει πρόσθετες διαδικασίες, είναι, η Α’ Φάση του μεγάλου project, δηλαδή το ξενοδοχείο Alexandrou Chora Resort με το Alexandrou Spa, να λειτουργήσουν για το Πάσχα του 2025.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ομίλου και project manager της Dream Workers κ. Γρηγόρη Αβανίδη, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός παραμένει ουσιαστικά ως είχε, ενώ συνεχίζεται η συνεργασία με τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα που  είχε αναλάβει τη μελέτη, τον  κ. Κώστα Πουλόπουλο.

Αφού εκπονηθεί νέο master plan, η εταιρεία θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας για τα έργα της Α’ Φάσης . Όπως εκτιμά ο κ. Κουρτίδης, ο τελικός σχεδιασμός του όλου συγκροτήματος θα ολοκληρωθεί στους επόμενους 6-7 μήνες, οπότε θα προχωρήσει η αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας, προκειμένου στη συνέχεια να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες που θα αναλάβει τεχνική εταιρεία του Kourtidis Group.

Οι τρεις ενότητες του Alexandrou Chora

Να σημειωθεί ότι το μεγάλο project που θα αναπτυχθεί σε έκταση 175 στρεμμάτων, αποτελείται από τρεις ενότητες που δένουν μεταξύ τους: από το ξενοδοχείο και το κέντρο spa, το συγκρότημα κατοικιών Alexandrou Chora Village και το θεματικό πάρκο Alexander Theme Park, μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί ο ιστορικός πλούτος της περιοχής (Αρχαία Αμφίπολη, Τύμβος Καστά κ.αλ.).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έγινε με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο, αποφασίστηκε, κατά την Α’ Φάση του έργου και μαζί με το ξενοδοχείο να κατασκευαστεί και το Αlexandrou Spa, συνολικής δυναμικότητας 152 δωματίων και 360 κλινών. Η υπερσύγχρονη μονάδα spa θα προσφέρει όλες τις παροχές ευεξίας , θεραπευτικής χαλάρωσης και πνευματικής αναζωογόνησης.

Alexandrou Chora Village και Θεματικό Πάρκο

Με το που θα αρχίσει η υλοποίηση των έργων της Α’ Φάσης, θα προχωρήσουν παράλληλα ο τελικός σχεδιασμός και οι αδειοδοτικές διαδικασίες για το Alexandrou Chora Village και το θεματικό πάρκο. Ο οικισμός, σε φόντο πρασίνου, θα έχει 180-200 κατοικίες, κοινόχρηστους χώρους όπως πλατείας, πάρκα και παιδικές χαρές, αλλά και μία μικρή αγορά για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Το θεματικό πάρκο, που σχεδιάζει η Dream Workers, εννοείται πως θα εστιάζει στην ιστορία της περιοχής που συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο, προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας. Το μεγάλο και σύνθετο project του Alexandrou Chora θα χρηματοδοτήσει ο Όμιλος Κουρτίδη, μέσω ιδίων κεφαλαίων και τραπεζικού δανεισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έργο οραματικό, το οποίο συνέλαβε ο Νίκος Κουρτίδης, το 2013, όταν ανακαλύφθηκε ο Τύμβος Καστά στην κοντινή Αρχαία Αμφίπολη. Τότε, σκέφθηκε τη δημιουργία ενός project που θα συνδυάζει τον τουρισμό, με την κατοικία και ένα θεματικό πάρκο, που θα μπορεί να προσελκύει επισκέπτες και στη low τουριστική season.

Ο Όμιλος Κουρτίδη

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Κουρτίδη, με παρουσία 25 ετών στην κτηματαγορά, ασχολείται μέσω έξι εταιρειών, με το σχεδιασμό, την κατασκευή, την αξιοποίηση ακινήτων, όπως επίσης τη μεσιτεία και τη διαχείριση ακινήτων. Οι εταιρείες αυτές είναι οι: RE/MAX Choise, Oiko Kourtidis, Costa Ofrynio Booking, VIP After Sales Services, Golden Investment Services, Alexandrou Chora.

Ο Όμιλος έχει ως τώρα κατασκευάσει στα δυτικά του νομού Καβάλας, σε Οφρύνιο (Τούζλα) κυρίως και Κάριανη, περισσότερες από 2.500 κατοικίες ενώ αυτή την περίοδο κατασκευάζει 814 κατοικίες σε Οφρύνιο, Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, Θάσο και Κάριανη.

πηγή: grtimes.gr

Διαβάστε επίσης