• 7 Μαΐου 2024,

Αλέξης Σιγκούνας: «Είμαι μαθημένος να βγαίνω μπροστά στα δύσκολα» (video)

 Αλέξης Σιγκούνας: «Είμαι μαθημένος να βγαίνω μπροστά στα δύσκολα» (video)

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ως παίκτης του ΓΣΕ ο έμπειρος Αλέξης Σιγκούνας ο οποίος από την Τρίτη βρίσκεται στην Ελευθερούπολη και προπονείται κανονικά με τη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά.

Ερ: Μετά από ένα διάστημα στην Κροατία επιστρέφεις στο Ελληνικό Μπάσκετ και στην Α2 κατηγορία.

Απ: Η τελευταία μου εμπειρία ήταν στο εξωτερικό. Σίγουρα μια όμορφη εμπειρία. Πάντοτε σε κάθε ομάδα που πας έχεις καινούριες παραστάσεις. Παρόλα αυτά όλα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελευθερούπολη η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ στο ρόστερ της και να κάνω ότι μπορώ προκειμένου να βοηθήσω στους στόχους που έχει βάλει.

Ερ: Είναι ένα πρωτάθλημα που το γνωρίζεις. Πολύ δύσκολο πρωτάθλημα.

Απ: Σαφώς. Κάθε πρωτάθλημα της Α2 είναι δύσκολο. Είναι από τα πρωταθλήματα που για μένα είναι από το καλύτερα στην Ελλάδα. Βγαίνουν ταλέντα, παράγουν οι ομάδες ταλέντα, γίνεται σωστή δουλειά, παίζεται όμορφο μπάσκετ, υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που κατεβαίνουν παίκτες από την Α1 να παίξουν στην Α2. Είναι ένα πρωτάθλημα που οπουδήποτε είναι δύσκολο.

Θέλει τακτική, πρέπει να παίξεις έξυπνα, να είσαι καλά διαβασμένος γιατί μπορείς να πάθεις ζημιά σε οποιαδήποτε έδρα.

Βλέπουμε και φέτος ότι μπορείς να πάθεις «γκέλα» παντού. Θέλει σοβαρότητα, θέλει καθημερινή προσπάθεια και δεν χωράει χαλάρωση. Ιδιαίτερα μετά το πεντάμηνο της διακοπής για μένα ο αθλητής πρέπει να έχει πολύ υψηλό βαθμό συγκέντρωσης για να μπορεί να ακολουθήσει το σώμα του.

Το κορμί θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο αλλά όσο το μυαλό είναι συγκεντρωμένο όλο αυτό θα έρθει πιο γρήγορα.

Ερ: Η μεγάλη διακοπή πόσο θα επηρεάσει τις ομάδες;

Απ: Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που καταφέραμε να επιστρέψει το μπάσκετ και να επιστρέψουμε και εμείς στη καθημερινότητα μας, οι παίκτες, οι παράγοντες, οι ομάδες και γενικά ο αθλητισμός.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εγώ μπορώ να παίξω στην Ελευθερούπολη και δεν μπορεί ένα άλλο παιδί στη Β`ή στη Γ`Εθνική να πάει να κάνει την προπόνηση του και να αγωνιστεί. Μακάρι εύχομαι ειλικρινά να μπορέσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται η Β`και η Γ`Εθνική.

Επίσης οι Ακαδημίες. Δε γίνεται τα παιδιά να μην αθλούνται. Να κάθονται στο σπίτι και να τα έχουμε καθηλώσει σε μια οθόνη.

Ερ: Ήρθες σε μια ομάδα, γνωρίζεις κάποιους παίκτες, έχει ξανά συνεργαστεί μαζί τους;

Απ: Γνωρίζω το Θωμά το Νίκου, ήμασταν συμπαίκτες στην Α1 και Α2.

Επίσης με το Γιάννη Δημάκο, τον Αλέξανδρο Ράπτη. Γενικά είναι πολύ οικείο περιβάλλον για μένα. Είδα παιδιά που ήμασταν συμπαίκτες στο παρελθόν, είδα παιδιά δυνατά που έχουν όρεξη να δουλέψουν και τους δίνετε η ευκαιρία γιατί έχουν συμμετοχή σε όλη την προπόνηση και δεν κάθονται στην άκρη.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το καταλάβουν. Είδα καλά παιδιά, καλούς χαρακτήρες στην ομάδα. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση είναι πάρα πολύ βασικό αυτό και μπράβο για τις επιλογές χαρακτήρων.

Το μόνο που μένει είναι να βγει η δουλειά που κάνουμε μέσα στο παρκέ.

Ερ: Τι υπόσχεται ο Αλέξης Σιγκούνας στη νέα του ομάδα;

Απ: Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας υπόσχεται να κάνει αυτό που έχει μάθει τόσα χρόνια στα παρκέ.

Να δίνω πάντοτε τον καλύτερο μου εαυτό. Είμαι μαθημένος να βγαίνω μπροστά στα δύσκολα και οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστεί η ομάδα μου θα είμαι εκεί να το κάνω.

Καλώς η κακώς έτσι όπως είναι οι συγκυρίες θα βρούμε ανέτοιμες ομάδες, θα παρουσιαστούμε και εμείς ανέτοιμοι. Το θέμα είναι να μείνουμε ενωμένοι.

Υπάρχει ένα πολύ όμορφο κλίμα και θεωρώ ότι αν μείνει μέχρι το τέλος που θα διατηρηθεί θα έχουμε μια όμορφη πορεία. Κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει η ομάδα.

Διαβάστε επίσης