Δύο έργα του ΔΕΔΔΗΕ στο νέο και στον υφιστάμενο δρόμο του Περιγιαλίου

 Δύο έργα του ΔΕΔΔΗΕ στο νέο και στον υφιστάμενο δρόμο του Περιγιαλίου

Τις εξελίξεις όσον αφορά το σχέδιο πόλης Περιγιαλίου παρακολουθεί και ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας προκειμένου όταν του δοθεί η ευκαιρία να υλοποιήσει δύο σημαντικά έργα του. Τα οποία έχει ωριμάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Και τα δύο αφορούν τα υπόγεια δίκτυα που θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα και εναέρια. Στον νέο δρόμο που θα ανοιχτεί από το Δήμο Καβάλας ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προετοιμάσει διπλό έργο. Το δίκτυο του στην ίδια περιοχή που σήμερα είναι εναέριο, θα υπογειοποιηθεί.

Το έργο θα γίνει και στις δύο πλευρές (πεζοδρόμια) του ίδιου νέου δρόμου. Ο ΔΕΔΔΗΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις προκειμένου να δράσει αμέσως μόλις ο Δήμος Καβάλας ξεκινήσει την παρέμβαση του. Δηλαδή τη διάνοιξη του νέου δρόμου, όπως αυτός προβλέπεται στο σχέδιο πόλης.

Η άλλη παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ στο Περιγιάλι και στην ίδια περιοχή αφορά τον σημερινό δρόμο (Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού) που εν τω μεταξύ καταργείται. Μετατρέπεται σε πεζόδρομο.

Πάλι ο ΔΕΔΔΗΕ θα κάνει υπογειοποίηση των δικτύων του προκειμένου να διευκολύνει τη λειτουργία του πεζόδρομου. Σε γενικές γραμμές ο ΔΕΔΔΗΕ της Καβάλας δίνει μεγάλη προτεραιότητα στο Περιγιάλι καθώς εκεί πολλά πράγματα θα αλλάξουν, προς το καλύτερο, το προσεχές διάστημα. Κι ας μην είναι αυτές οι αλλαγές τόσο άμεσες και τόσο κοντινές.

Αυτές τις μέρες συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας εργάζεται στον νέο παιδικό σταθμό του ΟΑΕΔ, περιοχή προς συνοικία του Αγίου Τρύφωνα. Κατασκευάστηκε δίκτυο. Ο ΟΑΕΔ έκανε τις υπόλοιπες ενέργειες που χρειάστηκαν κι έτσι το κτίριο θα ηλεκτροδοτηθεί το προσεχές διάστημα.

Υπάρχει επίσης έργο του ΔΕΔΔΗΕ στο Παληό. Προβλέπει κατασκευή υπόγειου δικτύου στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, σε ένα μήκος 5 με 6 χιλιομέτρων. Το έργο δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί ως το Καλοκαίρι.

Προχώρησε όχι τόσο όσο θα περίμενε κάποιος. Εξ αυτού του λόγου οι εργασίες (στα πεζοδρόμια του κεντρικού δρόμου του Παληού) θα σταματήσουν λόγω της Καλοκαιρινής περιόδου. Θα αρχίσουν πάλι το Φθινόπωρο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας εργάστηκε την Τρίτη στο Περιγιάλι, κοντά στο κτίριο του ΟΑΕΔ (φωτογραφία). Οι εργασίες που έγιναν ήταν συνηθισμένες, αφορούσαν τη συντήρηση του εναέριου δικτύου.


Αύριο Παρασκευή ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο Παληό.

Από τις «Γλάστρες» και έως το τέλος του οικισμού. Τη Δευτέρα 12 Απριλίου και ώρες 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι θα γίνει διακοπή ρεύματος στην Καβάλα, στις οδούς Περγάμου, Δημοκρίτου, Γρανικού, Ξάνθου, Σκουφά, Σέκερη. Ενώ την Τρίτη 13 Απριλίου η διακοπή στην Καβάλα 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι θα αγορά τις οδούς Βρούτου, Αγ. Παύλου, Κοραή, Κασίου, Βάρδα, Πτολεμαίου.

Διαβάστε επίσης