• 19 Μαΐου 2024,

Αυτοκινητοπορεία για την παγκόσμια μέρα υγείας από το ΚΚΕ Καβάλας

 Αυτοκινητοπορεία για την παγκόσμια μέρα υγείας από το ΚΚΕ Καβάλας

Με την ευκαιρία της χθεσινής παγκόσμιας ημέρας υγείας η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε κινητοποίηση.

Αρχικά έξω από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο στην περιοχή του Αγίου Σίλα, στη συνέχεια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Για τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα υγείας η συγκεκριμένη δράση ήταν ίσως η μοναδική στην πόλη.

Δεν αποκλείεται χθες το απόγευμα ή ακόμη και σήμερα να υπάρξουν ανακοινώσεις από συλλόγους και σωματεία. Στο Νοσοκομείο Καβάλας τα μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί.

Κρατούσαν σημαίες του κόμματος ενώ μοιράστηκε σε πολίτες (όσους εκείνη την ώρα προσέρχονταν στο Νοσοκομείο) έντυπο υλικό.

Σε αυτό περιλαμβάνονταν ήταν η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες από τη νομαρχιακή επιτροπή με κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

Το ΚΚΕ πρόβαλε τις προτάσεις του, τα διαφορετικά μέτρα που ζητά και περιλαμβάνουν ακόμη και επίταξη των ιδιωτικών υγειονομικών δομών χωρίς καμία πληρωμή των ιδιωτών ιδιοκτητών. Με την ευκαιρία το ΚΚΕ κριτικάρει την στάση της κυβέρνησης στα θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας καταγγέλλοντας δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια.

Στους δημοσιογράφους και στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Βασίλης Καταπόδης.

Μετά τη διανομή του έντυπου υλικού στην πύλη του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου, σχηματίστηκε μία πομπή αυτοκινήτων που με αφετηρία την είσοδο του νοσοκομείου κατέβηκε προς το κέντρο της πόλης.

Οι κόκκινες σημαίες του κόμματος ξεχώριζαν καθώς ανέμιζαν από τα 15 περίπου αυτοκίνητα. Από τα ανοιχτά τους παράθυρα.

Η αστυνομία έλαβε τα προβλεπόμενα μέτρα αλλά το κυκλοφοριακό πρόβλημα εμφανίστηκε αμέσως μόλις η εκπομπή μπήκε εντός της πόλης. Από τα πρώτα μέτρα της οδού 7ης Μεραρχίας.

Ατυχής σύμπτωση το ότι την ίδια ώρα μεγάλα αυτοκίνητα νταλίκες, κινούνταν προς το κέντρο της πόλης κι αυτά. Έτσι η συγκεκριμένη δράση είχε πρόβλημα στο να εξελιχθεί όπως είχε οργανωθεί.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο ακολούθησαν πορεία προς τους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, στην παραλία, στις πλατείες κτλ. Συχνά τα αυτοκίνητα σταματούσαν κι από τα μεγάφωνα ακούγονταν συνθήματα υπέρ της στήριξης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης