• 19 Μαΐου 2024,

Αλλαγή κλίματος και χαμηλοί τόνοι μεταξύ των παρατάξεων του Επιμελητηρίου

 Αλλαγή κλίματος και χαμηλοί τόνοι μεταξύ των παρατάξεων του Επιμελητηρίου

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου έγινε το απόγευμα της Τετάρτης σε πολύ καλή ατμόσφαιρα (πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο) με την παρουσία της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών αυτού. Απουσίαζαν μόνο δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η μεγάλη προσέλευση οφείλεται στην κινητοποίηση που έγινε για την ψηφοφορία, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη και την εκλογή του πρώτου αντιπροέδρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση επανήλθε μετά από πάρα πολύ καιρό και ο κ. Ιατρόπουλος ο οποίος συνήθως απουσίαζε. Αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετά το πρώτο Θέμα την ψηφοφορία και την εκλογή του Μάκη Δημητριάδη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση θεωρώντας μικρής σημασίας όλα τα υπόλοιπα.

Τον Μάκη Δημητριάδη πρώτο αντιπρόεδρο στη διοίκηση του Επιμελητηρίου ψήφισαν οι εκλεγμένοι με τον Μάρκο Δέμπα.

Δεν ήταν έκπληξη ότι τον Μάκη Δημητριάδη ψήφισαν και οι προερχόμενοι από την δική τους παράταξη Κίμωνας Παπαδόπουλος- Παύλος Τσουμάκης.

Οι υπόλοιποι απείχαν από την ψηφοφορία γεγονός αναμενόμενο για την παράταξη του Παύλου Ζησίμου αλλά και για τον Γιάννη Παναγιωτίδη. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Μιχαηλίδης προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση για θέματα όπως το πρόγραμμα «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» και η πραγματοποίηση της έκθεσης το φθινόπωρο στη Νέα Καρβάλη. Για το δεύτερο θέμα δεν πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις.
Την Πέμπτη το πρωί σε συνέχεια της συνεδρίασης ο κ. Μάκης Δημητριάδης δήλωσε: « Είναι άκρως τιμητική για ‘μενα η θέση του Α’ Αντιπροέδρου. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν. Όσους τόσα χρόνια με στήριξαν. Θέλουμε, μεταξύ άλλων, να κάνουμε και προωθητική ενέργεια για τον τουρισμό. Η οποία θα απευθύνεται στους Βαλκάνιους.

Θα το επιδιώξουμε ομαδικά, σε συνεννόηση με τους Δήμους κτλ, ώστε να υπάρξει ουσία. Για την έκθεση Kavala Expo 2020 προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση. Το συζητάμε. Προσωπικά πιστεύω ότι φέτος η έκθεση πρέπει να γίνει. Και για άλλους λόγους, στήριξης της τοπικής οικονομίας. Κατά την άποψη μου πρέπει από τώρα να αρχίσουμε να την προετοιμάζουμε κι αν κάτι στην πορεία προκύψει, κάτι αρνητικό, το βλέπουμε τότε».
Ο κ. Δημητριάδης συμφωνεί ότι το κλίμα στις συνεδριάσεις άλλαξε κι οι τόνοι μεταξύ αντιπολίτευσης και διοίκησης «χαμήλωσαν». Επ’ αυτού είπε: « Σίγουρα τα πράγματα έχουν μαλακώσει.

Κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι δεν είναι όλα πόλεμος. Και μάλιστα χωρίς αιτία. Συνειδητοποιήσαμε ότι αυτά που μπορεί να κάνει το Επιμελητήριο είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Μπορεί να παρέμβει, να στείλει επιστολές, να δημιουργήσει καταστάσεις. Αυτά ναι. Αλλά πάντοτε μιλάμε για τον επαγγελματικό κόσμο. Δεν μιλάμε για κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να χαράξουμε ούτε την πολιτική του κράτους, ούτε να διαχειριστούμε τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών… Ούτε να κάνουμε όλα αυτά τα απίστευτα που πιστεύαμε πριν τις εκλογές. Κάποιοι προσγειώθηκαν. Κάποιοι ανέλαβαν, σοβαρά μάλιστα, το ρόλο της αντιπολίτευσης. Ρόλος σημαντικός που τον ασκούν με απόλυτη σοβαρότητα. Αυτό πέρασε καιρός για να γίνει αφού ο κάθε άνθρωπος θέλει το χρόνο του. Σε γενικές γραμμές για να γίνει ότι περιέγραψα πέρασαν δύο χρόνια».

Διαβάστε επίσης