• 7 Μαΐου 2024,

Τα ξενοδοχεία της Καβάλας δεν έχουν κρατήσεις για τον Ιούνιο!

 Τα ξενοδοχεία της Καβάλας δεν έχουν κρατήσεις για τον Ιούνιο!

Ο Κώστας Πεφάνης εκτός από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, η οποία συγκροτήθηκε το Φθινόπωρο του 2019.

Μετά τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης ο Κώστας Πεφάνης μίλησε για τις αποφάσεις που πήρε η επιτροπή. Κυριότερη της οποίας είναι η επικαιροποίηση και αναπροσαρμογή του σχεδίου τουριστικής προβολής.

Η επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα στην εποχή μετά τον κορονοϊό και σύμφωνα με τον Κώστα Πεφάνη δρα ως εξής: «Πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής προηγήθηκε σύσκεψη με τον ανάδοχο του γνωστού έργου της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια για την τουριστική προβολή του Δήμου Καβάλας.

Στη σύσκεψη αλλά και στη συνεδρίαση της επιτροπής αποφασίσαμε ενέργειες τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα. Για παράδειγμα θέτω υπόψη σας ότι πλέον τουριστικές εκθέσεις δεν υπάρχουν.

Δεν πραγματοποιούνται. Πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες του κράτους σχετικά με τη συνεργασία της Ελλάδας με όμορες βαλκανικές χώρες και τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού. Υπό αυτές τις συνθήκες πρώτος στόχος μας είναι οι Έλληνες τουρίστες. Στη συνέχεια στοχεύουμε στους Βαλκάνιους,  υπολογίζοντας τις διακρατικές συμφωνίες. Πλεονέκτημα μας το ότι είμαστε μία καθαρή περιοχή. Για την Ελλάδα τουριστικά ο Δήμος Καβάλας δεν είναι κορεσμένος.  Έχει δε τις υγειονομικές υποδομές για κάθε ενδεχόμενο, κρούσμα κτλ.

Καταλαβαίνουμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη. Δουλεύουμε για τον τουρισμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αφού όλοι παραδέχονται ότι ο Ιούνιος χάθηκε. Σκοπεύουμε να επικεντρωθούμε σε περιοχές της χώρας που είναι προσιτές στη δική μας. Στον οδικό τουρισμό αφού οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο είναι πιο εύκολες σε σχέση με τις υπό προϋποθέσεις μετακινήσεις με πλοίο ή αεροπλάνο. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της τουριστικής επιτροπής την Τετάρτη το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη ακούσαμε από τον πρόεδρο των ξενοδόχων Αντώνη Μιτζάλη ότι τα ξενοδοχεία της πόλης για τον Ιούνιο δεν έχουν κρατήσεις».

Διαβάστε επίσης