• 4 Μαΐου 2024,

Άλλαξε πορεία ο “ΟΡΕΣΤΗΣ” – Θα επηρεάσει κυρίως νότιες και δυτικές περιοχές της χώρας

 Άλλαξε πορεία ο  “ΟΡΕΣΤΗΣ”  – Θα επηρεάσει  κυρίως νότιες και δυτικές  περιοχές της χώρας

Άλλαξε όπως όλα δείχνουν πορεία ο “ΟΡΕΣΤΗΣ” και θα επηρεάσει άλλες περιοχές της χώρας μακριά απο την δική μας.

“ΟΡΕΣΤΗ” έχουν βαφτίσει οι επιστήμονες αυτό το νέο καιρικό φαινόμενο που θα επηρεάσει με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας Νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας αφήνοντας την δική μας περιφέρεια και πάλι στην απέξω.

Σύμφωνα με με την νέα επικαιροποιημένη πρόβλεψη όλη την εβδομάδα ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός χωρίς φαινόμενα και με θερμοκρασίες λίγο κάτω απο τους 20 βαθμούς κελσίου.

Αυτά είναι τα τελευταία νέα τα οποία και ελπίζουμε οτι δεν  θα αλλάξουν γιατί τα τσακάλια της ΕΜΥ μετά τον ΟΡΕΣΤΗ και προς το τέλος της εβδομάδας περιμένουν απο τα Βόρεια ψυχρές άεριες μάζες που θα ρίξουν αρκετά την θερμοκρασία.

Ελπίζουμε οτι και αυτό το πάρτι θα το χάσουμε όπως έχουμε χάσει και τα περισσότερα ,αυτού του είδους , που γίνανε στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ο καιρός αυτής της εβδομάδας επιμένει η ΕΜΥ οτι θα κυλήσει εδώ για την πόλη της Καβάλας χωρίς εκπλήξεις , σοβαρές αλλαγές και κυρίως πολύ καλές θερμοκρασίες.

Ο καιρός μας δίνει όλο το χρόνο που θέλουμε προκειμένου να στρώσουμε τα χαλιά μας (όσοι δεν το κάναμε) και να κατεβάσουμε τα χειμερινά μας ( επίσης όσοι δεν το κάναμε).

Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι ο Οκτώβρης μέχρι και την τελευταία του μέρα θα μας δώσει όλο αυτό τον χρόνο που θέλουμε προκειμένου να προετοιμαστούμε κατάλληλα και για τον φετεινό χειμώνα που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει πως θα κυλήσει, αν θα είναι ζόρικός ή ήπιος.

Πάντως επαναλαμβάνω οτι το γεγονός οτι στις προβλέψεις υπάρχει σιγή ασυρμάτου δεν είναι καλό μαντάτο.

Συνήθως αποφεύγουμε να μιλήσουμε όταν αυτά που έχουμε να πούμε δεν είναι ευχάριστα.

 

Εκτός απο το 4-0 σε βάρος του νεανικού Πανσερραϊκού προχθές στο “Ανθή Καραγιάννη” που συνοδεύτηκε και απο μία πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας μας το πιο ευχάριστο ήταν η επιστροφή του φίλαθλου κόσμου στο γήπεδο αφού είναι αλήθεια οτι είχαμε πολύ καιρό να δούμε 2000 κόσμο στο γήπεδο για χάρη του ΑΟΚ.

Ο ΑΟΚ είναι κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου και γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες και εκεί που όλοι θέλουμε να τον βλέπουμε.

Αυτό δεν θα είναι εύκολο αλλά οχι και ακατόρθωτο.

Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε και να ξεκολλήσουμε την ομάδα απο την μίζερη Γ’ Εθνική που έχει την ιδιότητα να καταπίνει ομάδες , ιστορικές και σαν τον ΑΟΚ.

Αν θυμάστε οι ελαφρώς μεγαλύτεροι ακόμα και ο Big Mac είχε ζοριστεί να βγάλει την ομάδα απο την Γ’ Εθινκή στην Β’ και το έκανε με την δεύτερη αφού την πρώτη παρά το γεγονός οτι είχε φέρει παικταράδες δεν το είχε καταφέρει.

Το ερχόμενο Σάββατο και οχι Κυριακή ο ΑΟΚ παίζει στην γειτονική μας Χρυσούπολη με τον Νέστο και αν το παιχνίδι ήταν Κυριακή όλη η απέναντι κερκίδα απο την κεντρική όπου κάθονται οι φίλοι του Νέστου θα γέμιζε απο Καβαλιώτες.

Το γεγονός όμως οτι το παιχνίδι γίνεται Σάββατο που είναι ανοιχτή η αγορά και ξεκινάει στις 3 είναι πρόβλημα.

Αν ξεκινούσε στις 4 αφού η ώρα αλλάζει ξημερώματα προς Κυριακή ίσως να προλαβαίνανε κάποιοι μετά το κλείσιμο της αγοράς να δώσουν το παρόν στο γήπεδο της Χρυσούπολης.

 

Η Action Team επιμένει σύμφωνα με ρεπορτάζ και στέλνει μάλιστα και το μήνυμα οτι φέτος οι γιορτές των Χριστουγέννων θα γίνουν στο πάρκο Φαλήρου αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο και σε όλους αυτούς που αμφισβητούν τις δράσεις της.

Θα πρέπει να καταλάβει η Action Team ότι θα πρέπει να λειτουργεί σε συνεννόηση με τους διάφορους τοπικούς φορείς και συλλόγους όπως ο Εμπορικός όπου η επιβίωση των μελών του αυτά τα δύσκολα χρόνια που ζούμε περνάει μέσα και απο αυτές τις εκδηλώσεις που καταλαβαίνετε  εύκολα οτι αν γίνουν μακριά απο την αγορά θα επηρεάσουν τους τζίρους τους.

Τα μέλη της Action Team έχουν χρέος να το ξανασκεφτούν και κυρίως να συνεργαστούν.

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο σύμφωνα με το ρεπορτάζ οτι αν προχωρήσει η συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ με μεγαλύτερη ευκολία οι Ευρωπαίοι θα ανάψουν το πράσινο φως προκειμένου να μην κοπούν οι συντάξεις όπως έχει συμφωνηθεί με την σημερική κυβέρνηση.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Τσίπρας επιμένει να προχωρήσει η συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί συνεχίζουν να είναι δύσκολοι και ύποπτοι.

Στον προθάλαμο του χειμώνα και αρχίσανε τα πρώτα μουδιάσματα αφού ο Οκτώβρης είναι πολύ μουδιασμένος με τον κόσμο να προσπαθεί να κόψει απο παντού προκειμένου να αντιμετωπίσει τον μπαμπούλα της θέρμανσης που είναι πρώτη προτεραιότητα αυτή την εποχή σε όλα τα νοικοκυριά.

Ευχόμαστε ότι όλα θα πάνε καλά και ο προγραμματισμός τελικά θα βγεί σε όλα τα νοικοκυριά.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης