Αλλάζει ο καιρός – (Ει καπετάνιε θέλεις ένα ναύτη ακόμα ; )

 Αλλάζει ο καιρός – (Ει καπετάνιε θέλεις ένα ναύτη ακόμα ; )

Αυτός ο χειμώνας θα χρειαστεί πολλούς ναύτες και μάλιστα με εμπειρία και ικανότητα σε δύσκολες συνθήκες.

Παντού διαβάζουμε οτι ο καιρός αλλάζει και απο την Τετάρτη πέφτει η θερμοκρασία έρχονται οι βροχές και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά που την επόμενη εβδομάδα θα πέσουν στα ημιορεινά και μακάρι να αργήσουν στα πεδινά.

Πάντως το σίγουρο είναι οτι δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη θα υποδεχτούμε και τον φετεινό χειμώνα που μπορεί να έχασε τον δρόμο και να άργησε αλλά τελικά έρχεται.

Το Σάββατο για παράδειγμα η ανώτερη θερμοκρασία στην πόλη της Καβάλας θα είναι οι 11 βαθμοί που σημαίνει οτι αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί θα είμαστε αρκετούς βαθμούς κάτω απο το 0.

Βγάλτε τα πανοφώρια και ετοιμάστε τα μποτίνια.

 

Να έχετε υπόψη σας οτι μαζί με την αλλαγή του καιρού και την Black Friday θα σκάσουν στην αγορά και τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Έχουν βγει ήδη απο τις κούτες και είναι έτοιμα για κρέμασμα.

Έχει να πέσει και φέτος λαμπιόνι που θα πάει σύννεφο αφού είναι γνωστό οτι στην Ελλάδα μας αρέσει το τζιβιτζιλίκι που έλεγε και ένας παλιός φίλος κάποιες άλλες εποχές.

Απλά το πολύ λαμπιόνι να ξέρετε οτι πολλές φορές αγγίζει και τα όρια του κιτς.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ωραίο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για το σπίτι σας ρίχτε καμμιά ματιά και σε κάνα περιοδικό.

Μην κρέματε όπου βρίσκετε γιατί στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι λούνα πάρκ.

Λίγα και καλά στα σωστά σημεία.

Τα Χριστούγεννα να έχετε υπόψη ας οτι μόνο το αστέρι στην κορυφή του δέντρου είναι σταθερό, όλα τα υπόλοιπα παίζουν.

 

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι οτι λεφτά πάντως για την επισκευή της γέφυρας υπάρχουν.

Υπάρχει χρήμα και στα ταμεία του κράτους , υπάρχει χρήμα και στα ταμεία της Περιφέρειας και ο Δήμος της Καβάλας για λόγους που θα πρέπει κάποια στιγμή να μας εξηγήσει επιλέγει το ταμείο της Περιφέρειας αν και η κυβέρνηση είναι έτοιμη όπως δηλώνει να συνδράμει στην όλη επιχείρηση της επισκευής.

Απλά φοβάμαι μην βγεί κανά ζονγκ πίσω απο την κουρτίνα της επιλογής της Περιφέρειας και τρέχουμε μετά και παρακαλάμε την κυβέρνηση.

Θα μου πείτε και τα λεφτά της Περιφέρειας του κράτους δεν είναι ;

Ναι άλλο να ζητάς ευθύνες απο την κυβέρνηση και άλλο απο την Περιφέρεια αν κάτι δεν πάει καλά , αν υπάρξει κάποια καθυστέρηση.

Το έργο της αποκατάστασης είναι μεγάλο και ίσως να δυσκολευτεί να το σηκώσει μόνη της η Περιφέρεια με συμπαραστάτη τον Δήμο Καβάλας .

Είναι άλλο να έχεις να κάνεις με την κυβέρνηση και άλλο με την Περιφέρεια.

Με διαφορετική ψυχολογία ζητάς , απαιτείς,  διεκδικείς απο μια κυβέρνηση και αλλιώς όταν απέναντι σου έχεις την Περιφέρεια που είναι αλήθεια οτι και στην προκειμένη περίπτωση θα κάνει οτι μπορεί.

Εμείς πάντως θα προτιμούσαμε απέναντι μας όσο αφορά την επισκευή της γέφυρας να είχαμε την κυβέρνηση , και το κράτος.

 

Τα μαντάτα που έρχονται απο τις Βρυξέλες μιλάνε για μεταρρυθμιστική κόπωση της ελληνικής κυβέρνησης που θα έπρεπε να αναλάβει 16 συγκεκριμένες δράσεις μέσα στο 2018 και δεν έκανε τίποτα , δεν προχώρησε καμία.

Αυτό είναι θέμα και προχθές στις Βρυξέλες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράσανε στον Τσακαλώτο την απορία της στασιμότητας και αναμένουν την απάντηση της χώρας μας ή αναμένουν να κάνει το επόμενο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το τέλος της χρονιάς  μεταρρυθμιστικό ράλι προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών.

Πως να συμφωνήσουν οι εταίροι και πρώην δανειστές μας στην μη μείωση των συντάξεων όταν και στα υπόλοιπα υπάρχει στασιμότητα ;

 

Εαν κάνουμε ένα μήνα να αποφασίσουμε ποιός θα την φτιάξει την γέφυρα καταλαβαίνετε πόσο θα μας πάρει για την επισκευάσουμε.

Ανεβάστε λίγο ρυθμούς γιατί δεν μας βλέπω καλά.

 

Εκτός απο τις εμφανίσεις της στο Αθηνών Αρένα η Δέσποινα Βανδή ετοιμάζεται για την νέα εκπομπή στο κανάλι OPEN που θα παρουσιάζει η ίδια και θα έχει ταξιδιωτική διάθεση με προορισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας.

Πρώτος προορισμός τα Γιάννινα.

Ελπίζουμε οτι κάποια στιγμή στην πορεία της εκπομπής θα έρθει και η σειρά της γενέτειρας της Δέσποινας η Καβάλα.

 

Καλή σας ημέρα και καλό κουράγιο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης