Αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Καβάλα, θέλει να γίνει «Προοδευτική Συμμαχία»

 Αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Καβάλα, θέλει να γίνει «Προοδευτική Συμμαχία»

Η εκδήλωση που έκανε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου ήταν (ουσιαστικά) η πρώτη από την εκλογική του ήττα το περασμένο Καλοκαίρι και μετά. Ήττα αναμενόμενη αν και σε τοπικό επίπεδο είχε την ευχάριστη για αυτόν είδηση, την εκλογή της κ. Τάνιας Ελευθεριάδου. Έκτοτε η οργάνωση βρέθηκε σε περίοδο Καλοκαιριού, εσχάτως ανασυγκρότησης αλλά χωρίς σημαντικές εκδηλώσεις. Αυτές που έγιναν ήταν περισσότερο εσωκομματικές. Χθες λοιπόν συναντήθηκαν μετά από καιρό τα γνωστά μέλη και στελέχη του σε ένα πετυχημένο γεγονός. Συνέχεια της ανασυγκρότησης που υλοποιείται στο Νομό μας.

Ποιοι ήταν χθες στην εκδήλωση; Κατ’ αρχήν – για τα δεδομένα της εποχής- ήταν αρκετοί. Ήταν τα παραδοσιακά του στελέχη – ψηφοφόροι κτλ. Από την εποχή του 3%. Ήταν οι πρώην βουλευτές, ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Λυμπεράκης.  Ήταν όσοι εντάχθηκαν σε αυτόν στη διάρκεια της κυβερνητικής του πορείας κι ήταν επίσης οι πρώην ΠΑΣΟΚ (Καβάλας). Αυτήν την φορά ήταν ακόμη περισσότεροι από τους λίγους προηγούμενων εκδηλώσεων.

Ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, ο Γιάννης Βύζικας, ο Νίκος Κούτρας ήταν οι περισσότερο γνωστοί.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται μάλλον και ο δικηγόρος Σταύρος Καϊταντζής. Ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στο παρελθόν παρακολουθούσαν τακτικά τη δραστηριότητα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. Κάποιοι ίσως πήγαν για να ακούσουν. Κάποιοι συνειδητά επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα αντιπολίτευσης.

Με προοπτική ενδεχομένως επιστροφής στην εξουσία. Ήταν επίσης η πρώην ΔΗΜΑΡ εκπροσωπούμενη από τους Τραϊφόρο- Κελίδη- Κώστα Λαλένη. Υπό αυτήν την έννοια και ανάλυση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξει τη βασική οδηγία του κόμματος. «Ανοίγει» στην τοπική κοινωνία κι όπως φαίνεται αλλάζει. Μεγαλώνει. Όλα αυτά φυσικά είναι στο ξεκίνημα τους και σε μια εποχή που η «ψαλίδα» ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο κόμμα «ανοίγει». Σύμφωνα με πολύ πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Πριν την εκδήλωση (προλόγισε ο γραμματέας της νομαρχιακής Θόδωρος Μπόνος) έγιναν δηλώσεις.

Ο Κώστας Μορφίδης είπε «… μαζί με τους πολίτες διαμορφώνουμε προοδευτικό μέτωπο και πρόγραμμα. Οι δημοσκοπήσεις πάντα ήταν έτσι για μας. Δουλεύουν χωρίς να έχουμε κριτήριο τις δημοσκοπήσεις. Είμαστε στον πρώτο μήνα της καμπάνιας εγγραφής μελών. Έχουμε ακόμη δύο μπροστά μας. Ξεκινούν οι επιτροπές να συνεδριάζουν για το πρόγραμμα και τον Φεβρουάριο θα γίνει ιδρυτικό συνέδριο του νέου ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε: « Είμαστε στην Καβάλα στο πλαίσιο μιας ανοιχτής γενικής συνέλευσης. Δουλεύουμε καθημερινά για να εκφράσουμε τον προοδευτικό κόσμο. Η ΝΔ άλλα έλεγε και άλλα κάνει. Η ΝΔ αποκαλύπτεται καθημερινά».

Η κ. Σία Αναγνωστοπούλου είπε: « Χαίρομαι που είμαι στην Καβάλα. Κάνουμε μία συνάντηση με όλον τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα. Στοχεύουμε στην αναδιοργάνωση και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Συζητάμε με τους πολίτες και τους ακούμε. Απέναντι σε μια ΝΔ της οποίας η σκληρή πολιτική θα φανεί το επόμενο διάστημα σε πολλά θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτοκριτική και θα κάνει και στο συνέδριο. Λάθη έγιναν. Ήταν αναμενόμενο να γίνουν από μία κυβέρνηση που διαχειρίστηκε μια χρεοκοπημένη κι απαξιωμένη χώρα».

Η κ. Τάνια Ελευθεριάδου είπε: « Η εκδήλωση μας είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μαζικό κόμμα. Κυβερνητικό και θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους».

 

Διαβάστε επίσης