• 5 Δεκεμβρίου 2023,

Άλμα εκσυγχρονισμού του Δήμου Καβάλας

 Άλμα εκσυγχρονισμού του Δήμου Καβάλας

Ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού, ένα άλμα στην ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών του, έκανε από την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 ο Δήμος Καβάλας.
Η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη πέτυχαν την ένταξη μιας σειράς υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας στην ψηφιακή πλατφόρμα της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων ΔΑΕΜ ΑΕ (Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης ΑΕ) που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των δημοτών ηλεκτρονικά και χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική τους παρουσία στα γραφεία του Δήμου Καβάλας.
Η παραχώρηση μάλιστα της χρήσης της ψηφιακής αυτής πλατφόρμας από τον Δήμο Αθηναίων στο Δήμο Καβάλας που γίνεται δωρεάν αυτόν τον καιρό των εκτάκτων συνθηκών λόγω κορονοΐού, πρόκειται να μονιμοποιηθεί μετά το τέλος αυτής της περιπέτειας, με μια απολύτως συμφέρουσα οικονομική συμφωνία που θα διευκολύνει αφάνταστα το κοινό που συναλλάσσεται με τις δημοτικές υπηρεσίες αλλά και τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου που θα τις απαλλάξει αφενός από τον ψυχολογικό φόρτο που έχει συνήθως η εξυπηρέτηση με την φυσική παρουσία των δημοτών και αφετέρου θα εξασφαλίσει εξοικονόμηση χρόνου.
Από σήμερα και στο εξής λοιπόν θα μπορεί ο κάθε δημότης που χρειάζεται ένα πιστοποιητικό ή ένα οποιοδήποτε έγγραφο από τον Δήμο Καβάλας να μπαίνει από τον υπολογιστή του σπιτιού του ή του γραφείου του ή ακόμη και από το κινητό του τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και να ζητά από τις υπηρεσίες του Δήμου κάποιο έγγραφο που χρειάζεται (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων κ.τ.λ.) και σε ελάχιστα λεπτά θα το παραλαμβάνει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (email).
Με σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δημότες για ποια ακριβώς έγγραφα είναι προσώρας διαθέσιμη η υπηρεσία αυτή και ενημερώνει ότι στο επόμενο διάστημα θα εισέρχονται στην ψηφιακή αυτή πλατφόρμα και άλλες υπηρεσίες που θα παρέχονται προς τους Καβαλιώτες.
Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας λοιπόν, ο Δήμος Καβάλας με οραματική πρωτοβουλία της διοίκησής του και προσωπικά του δημάρχου Θόδωρο Μουριάδη, πραγματοποιεί ένα μεγάλο, ένα τεράστιο βήμα εκσυγχρονισμού προς όφελος των Καβαλιωτών.

* Ποια είναι η ΔΑΕΜ. ΑΕ
Η ΔΑΕΜ Α.Ε. Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων αποτελεί την παλαιότερη εταιρεία ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς λειτουργεί από το 1983!

Η ΔΑΕΜ Α.Ε. προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών μεταξύ των οποίων αναλαμβάνει και εκτελεί πολυεπίπεδα έργα, όπως ολοκληρωμένες λύσεις πληροφοριακών και τεχνολογικών συστημάτων σε Δήμους, Φορείς και Οργανισμούς στην Ελλάδα, η υλοποίηση έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, η συμμετοχή και η διαχείριση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έρευνας, καθώς και η τεχνικό-οικονομική ωρίμανση και διαχείριση έργων ΕΣΠΑ.
Η πορεία της ξεκίνησε πριν από 33 χρόνια, ως εταιρεία μηχανογράφησης για τον Δήμο Αθηναίων και υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή των νέων πληροφοριακών συστημάτων και τεχνολογιών. Ο μετασχηματισμός της, το 2008, σε Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ σηματοδότησε τη νέα δυναμική στρατηγική της. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει ανοίξει τους ορίζοντές της και μεταφέρει τη δύναμη της πληροφορικής στην καθημερινότητα του πολίτη. Ταυτόχρονα με υπεύθυνες και τεκμηριωμένες προτάσεις συνεχίζει να χαράζει μια πορεία επιτυχημένης παρουσίας στη Δημόσια Διοίκηση. Συνδέει αποτελεσματικά τον πολίτη-δημότη αλλά και τον επισκέπτη της πόλης με το Δήμο ενισχύοντας την αμφίδρομη επικοινωνία τους (π.χ. ΚΕΠ, ΟΠΑΝΔΑ, κ.α), ενώ συμβάλλει συστηματικά και στην ψηφιακή σύγκλιση των προτύπων λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων με αυτά των άλλων Ευρωπαϊκών Δήμων.

* Το όραμα
Η ΔΑΕΜ Α.Ε. αποτελεί τον τεχνολογικό και ψηφιακό βραχίονα του Δήμου Αθηναίων και άλλων ΟΤΑ, μέσω της οποίας οι ΟΤΑ εκσυγχρονίζουν τη λειτουργία τους, τις υποδομές τους και αξιοποιούν επωφελώς ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες αιχμής στους δημότες τους.

* Η Στρατηγική
Ανάληψη και εκτέλεση εκείνων των έργων που προσφέρουν ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη στην εταιρεία, δηλαδή να προσθέτουν πρακτικώς χρήσιμη τεχνογνωσία, κεφαλαιοποιήσιμη, επαναχρησιμοποιήσιμη και επεκτάσιμη, καθώς και να ωφελούν τον πολίτη και εξυπηρετούν την μακροπρόθεσμη προαγωγή των συμφερόντων και της εικόνας της εταιρείας και του Δήμου ως σύγχρονων δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης