• 24 Απριλίου 2024,

Αποτελέσματα στο 1ο Διαδικτυακό Σκακιστικό τουρνουά “THASSOS SPRING 2020 Arena”     

 Αποτελέσματα στο 1ο Διαδικτυακό Σκακιστικό τουρνουά “THASSOS SPRING 2020 Arena”     

Ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΘ διοργάνωσαν για πρώτη φορά την Κυριακή 26 Απριλίου 2020,το 1ο Σκακιστικό Διαδικτυακό τουρνουά με την ονομασία “THASSOS SPRING 2020 Arena”.

Η διαδικτυακή εφαρμογή έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς σκακιστές να παίζουν όπως σε μία κανονική παρτίδα σκάκι με συγκεκριμένο χρόνο (7λεπτών), όπως ορίστηκε από τους διοργανωτές.

Οι κληρώσεις ακολούθησαν τον τρόπο διεξαγωγής των κανονικών τουρνουά δηλαδή οι παίκτες διασταυρώνονται συνεχώς και ανάλογα με τα αποτελέσματα τους συνεχίζουν με παίκτες που έχουν ίδιες αγωνιστικές επιδόσεις έως το τέλος του τουρνουά.

Με αυτόν το τρόπο δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να έχουν σχεδόν όλα τα οφέλη του σκακιού σε κανονικούς αγώνες όπως η κριτική και η μαθηματική σκέψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παίχτηκαν 252 παρτίδες σκάκι, ενώ πήραν μέρος 44 σκακιστές από διάφορα μέρη.Υπεύθυνος της Διοργάνωσης, ο σκακιστής και καθηγητής Φιλόλογος κος Πέτρος Τζίμας, ο οποίος προσέφερε εθελοντικά τις γνώσεις του αλλά και την βοήθεια του, ενώ πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς ο κύριος σκοπός της διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή και όχι η τελική κατάταξη.


Η κατάταξη των Θασίων σκακιστών στις τρεις πρώτες θέσεις της Κατάταξης είναι οι εξής:

 

 ΑΓΟΡΙΑ

 

  1. Αργύρης Βασιλειάδης
  2. Συμεών Γαλόπουλος
  3. Αγγελος Κουτράκης

 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

 

  1. Πολυξένη Χιόνη

 

Οι οκτώ σκακιστές που συμπληρώνουν την πρώτη δωδεκάδα της κατάταξης είναι οι εξής:

 

  1. Φίλιππος Γαλόπουλος

 

  1. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος

 

  1.   Νεόφυτος Φωτίδης

 

  1. Κοπανούδης Θάνος

 

  1. Αγγελος Χιόνης

 

  1. Θεοφανέλη Μυρτώ

 

  1. Δημήτρης Σαμιώτης

 

11.Γρηγόρης Μουχαμπέτης

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης