Άμεσα ο γενικός εμβολιασμός στα τρία ιδρύματα της πόλης

 Άμεσα ο γενικός εμβολιασμός στα τρία ιδρύματα της πόλης

Την προσεχή Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έρχεται στην Καβάλα, αυτήν την φορά για πολύ καλό σκοπό.

Πρόκειται να εμβολιάσει προσωπικό- φιλοξενούμενους και μέλη διοικήσεων των τριών ιδρυμάτων φροντίδας ηλικιωμένων στην πόλη μας.

Έχουν ενημερωθεί να περιμένουν και να προετοιμάσουν τη διαδικασία το Πουλίδειο γηροκομείο, το Κωνστάντειο γηροκομείο και το ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου «Προκόπειο».

Προηγήθηκαν σχετικές συνεννοήσεις που αφορούσαν τον αριθμό αυτών που θα εμβολιαστούν αλλά και την ημέρα που θα γίνει η διαδικασία. Δεν είναι 100% σίγουρο αλλά είναι πολύ πιθανό ότι και για τα τρία ιδρύματα οι εμβολιασμοί θα γίνουν την προσεχή Παρασκευή.

Αν δεν υπάρξει κατάλληλο χρονικό περιθώριο τότε ίσως υπάρξει μια μικρή αλλαγή για κάποια από αυτά. Μια καθυστέρηση λίγων μόνο ημερών. Π.χ. στο Πουλίδειο έχουν ενημερωθεί ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν σίγουρα την Παρασκευή.

Αυτή η διαδικασία είναι «ρευστή», γεγονός που έχει σχέση με τον προγραμματισμό του ΕΟΔΥ. Συχνά ο φορέας αλλάζει τα σχέδια του. Ωστόσο τα τρία ιδρύματα της πόλης είναι πάντα σε μεγάλη προτεραιότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στους εμβολιασμούς δεν θα υπάρξει ηλικιακό κριτήριο.

Θα εμβολιαστούν άπαντες στα ιδρύματα, ανεξάρτητα της ηλικίας τους. Αυτό τελικά θα γίνει μεθοδικά σε όλα τα ιδρύματα της χώρας καθώς αυτά θεωρούνται εστίες εξάπλωσης της νόσου. Ο εμβολιασμός από την άλλη πλευρά θα διορθώσει την κατάσταση περιορίζοντας τον κίνδυνο σημαντικά.

«Οι ηλικιωμένοι δήλωσαν πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο. Ξέρουν ότι μόνο με αυτό θα μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα τους. Μόνο με αυτό, ειδικά οι κάτω των 85, θα μπορούν να ξαναβγούν έξω στην πόλη για μια μικρή βόλτα κτλ» είπε στην Πρωινή εκπρόσωπος του ενός εκ των τριών ιδρυμάτων.

Μετά τα όσα μεσολάβησαν στην περιοχή της Καβάλας τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, όλα τα ιδρύματα του Ν. Καβάλας είναι υπό στενή παρακολούθηση.

Τα rapid tests είναι μια πολύ συχνή διαδικασία. Κι όπως με τα εμβόλια έτσι και με τα τεστ. Γίνονται σε όλους όσους βρίσκονται- εργάζονται ή φιλοξενούνται- στα ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης