• 24 Απριλίου 2024,

Συνεχίζεται το έργο στο παλιό Νοσοκομείο – Εφαρμόζονται απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα (φωτογραφίες)

 Συνεχίζεται το έργο στο παλιό Νοσοκομείο – Εφαρμόζονται απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα (φωτογραφίες)

Συνεχίζονται καθημερινά και παρά το τσουχτερό κρύο οι εργασίες στην αυλή του Νοσοκομείου Καβάλας, στο πλαίσιο του γνωστού δημοτικού έργου μετατόπισης τοιχίου.

Το έργο αποσκοπεί στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ίδιο σημείο.

Οι εργασίες εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, γεγονός που δείχνει ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα τηρείται. Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά τότε το έργο θα είναι έτοιμο και πριν το Καλοκαίρι.

Αμέσως θα πάψει να ισχύει η διοχέτευση της κυκλοφορίας από την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στις οδούς Βάσσου και Κολοκοτρώνη αφού μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο θα εξυπηρετούνται και τα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας. Ακόμη και για μεγάλα αμάξια (φορτηγά κτλ).

Προχθές υπήρξε η απαραίτητη απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας για τα μικρής έκτασης κυκλοφοριακά μέτρα στο σημείο κι όταν οι εργασίες επεκταθούν σε τμήμα του οδοστρώματος. Μέχρι τώρα οι εργασίες γίνονται χωρίς καμία ενόχληση της κυκλοφορίας αφού εκτελούνται εντός της αυλής του παλαιού Νοσοκομείου. Σύντομα αυτό θα αλλάξει. Οι εργασίες θα επηρεάσουν το οδόστρωμα.

Η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας αναφέρεται σε μέτρα που θα διαρκέσουν έναν μήνα. Αυτό ίσως αλλάξει αφού δεν αποκλείεται παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ειδικότερα η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας κ. Γιάννη Καραμανλή αναφέρεται στη «… λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήμα της Εθνικής Οδού Καβάλας –Ξάνθης και συγκεκριμένα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, κατά το χρονικό διάστημα από 19-01-2021 έως 19-02-2021, για την πραγματοποίηση εργασιών διαπλάτυνσης της οδού από τη Χ/Θ 0,700 (συμβολή με οδό Εκάβης) έως τη Χ/Θ 0,795 (είσοδος παλαιού Νοσοκομείου).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών με ευθύνη του αναδόχου του έργου να τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση, από τη συμβολή της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού με την οδό Παλαιού Υδραγωγείου και έως τη συμβολή της ίδιας με την οδό Αγ.Βαρβάρας, ώστε να επιτευχθεί στένωση του χερσαίου τμήματος της οδού, διατηρώντας μία λωρίδα κυκλοφορίας ελάχιστου πλάτους3,50 μέτρων για την εξυπηρέτηση επιβατικών και βαρέων οχημάτων, συνολικού μήκους 350 μέτρων.

Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999».

Διαβάστε επίσης