• 6 Μαΐου 2024,

Ανασυγκρότηση του ΣΥΠΟΘΑ (Β’) της ΠΕ Καβάλας

 Ανασυγκρότηση του ΣΥΠΟΘΑ (Β’) της ΠΕ Καβάλας

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Ιωάννης Σάββας υπέγραψε χθες απόφαση ανασυγκρότησης του ΣΥΠΟΘΑ (Β’) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η ανασυγκρότηση γίνεται στο πλαίσιο της αλλαγής της νομοθεσίας (Δεκέμβρης του 2020) όπου επικεφαλής του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) είναι ο εκάστοτε προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης.

Η αλλαγή είναι ολίγον παράδοξη μιας και το ίδιο Συμβούλιο αποφαίνεται επί ενστάσεων που συνήθως αφορούν πράξεις και αποφάσεις της ίδιας υπηρεσίας. Εκπρόσωποι της οποίας τελικά φαίνεται να κρίνουν δικές τους αποφάσεις. Το ΣΥΠΟΘΑ (Β’) είναι αυτό με τον μεγαλύτερο όγκο δουλειάς.

Σε αυτό καταλήγουν οι σημαντικότερες και περισσότερες ενστάσεις, προσφυγές κτλ. Η δυσλειτουργία του Συμβουλίου τα προηγούμενα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να είναι ακόμη και τώρα σε εκκρεμότητα δεκάδες αν όχι εκατοντάδες υποθέσεις πολιτών του Νομού. Όλες αφορούν πολεοδομικά θέματα.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση το όργανο που ορίστηκε θα έχει θητεία δύο έτη και έδρα την πόλη της Καβάλας. Γραμματειακή υποστήριξη θα παρέχει υπάλληλος του Δήμου Καβάλας. Η ίδια απόφαση αποκτά ισχύ μετά τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το νέο ΣΥΠΟΘΑ (Β’) αντικαθιστά αυτό που είχε οριστεί με προηγούμενη ίδια απόφαση τον Μάη του 2020. Στο νέο ΣΥΠΟΘΑ (Β’) μετέχουν:  Πρόεδρος ο κ. Φλώρος Μιχαήλ ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών με βαθμό Α ́ Προϊστάμενος της Δ/νσης Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Καβάλας, με αναπληρώτρια την κα Κατσούλα Ιωάννα ΠΕ Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών με βαθμό Α ́ Προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών και Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Δ/νσης Δόμησης του Δήμου Καβάλας.

Τακτικό μέλος ο κ. Κυριακίδης Κωνσταντίνος ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α ́ υπάλληλος του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Καβάλας, με αναπληρώτρια την κα. Χρόνη Δήμητρα ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α’ υπάλληλο του Τμήματος Ελέγχου και Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της Δ/νσης Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Καβάλας.  Τακτικό μέλος –εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας ο κος Αγγελαράκης Απόστολος με αναπληρωτή τον κο Αργυρίου Βασίλειο δικηγόρο.

Τακτικό μέλος-εκπρόσωπος του ΤΕΕ ο κ. Μακρής Βασίλειος Πολιτικός Μηχανικός με αναπληρωτή τον κ. Τουλκίδη Δημοσθένη Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών.-Τακτικό μέλος-εκπρόσωπος του ΤΕΕ η κα Σαμουρκασίδου Ελένη Μηχανικός Χωροταξίας και Πολεοδομίας με αναπληρώτρια την κα Τσανάκα Αλεξάνδρα Αγρονόμο και Τοπογράφο Μηχανικό.

Διαβάστε επίσης