• 23 Απριλίου 2024,

Άμεση επέμβαση στο σημείο που κατέρρευσε τοίχος του Φρουρίου

 Άμεση επέμβαση στο σημείο που κατέρρευσε τοίχος του Φρουρίου

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας προκειμένου με ειδική διαδικασία να ανατεθεί σε εργολάβο η πρώτη τεχνική παρέμβαση στο Φρούριο.

Με τη σύμφωνη όπως φαίνεται γνώμη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας θα κτιστεί το τμήμα του κοιτώνα που κατέρρευσε προκειμένου να αποκατασταθεί η βασική ζημιά. Ταυτόχρονα θα γίνουν εργασίες και εσωτερικά στο κτίριο του κοιτώνα.

Όλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα διαρκέσουν μικρό χρονικό διάστημα. Ίσως και ενός μήνα. Μια γενικότερη παρέμβαση στην ίδια περιοχή, όπως προβλέπει σχετική μελέτη, θα δρομολογηθεί αμέσως μετά. Κι αφού η μελέτη εγκριθεί και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η μελέτη του Δήμου Καβάλας κατατέθηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας ενημερώθηκε φυσικά για την κατάρρευση του τμήματος, σε γενικές γραμμές συμφωνεί με το Δήμο Καβάλας για το επόμενο σχέδιο δράσης. Η Αρχαιολογία ζητά να ενισχυθεί και η στατικότητα του ίδιου κτιρίου.

Όλα αυτά έχουν αφετηρία την κατάρρευση τμήματος του τοίχου (εξωτερικά) προχθές το μεσημέρι. Οι πέτρες έπεσαν δίπλα και στη σκεπή κατοικίας κάτω ακριβώς από το συγκεκριμένο σημείο του Φρουρίου.

Διαβάστε επίσης