• 24 Απριλίου 2024,

Άμεση προσαρμογή των επιβατών για Θάσο στη διαδικασία των rapid τεστ

 Άμεση προσαρμογή των επιβατών για Θάσο στη διαδικασία των rapid τεστ

Άμεση ήταν η προσαρμογή των επιβατών των φέρι μποτ για Θάσο στην αλλαγή των προϋποθέσεων και στην κατάργηση του self test.

Άπαντες προσέρχονταν χθες όλη την ημέρα στα λιμάνια Καβάλας και Κεραμωτής με αρνητικό rapid τεστ ή με μοριακό ή με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης. Από νωρίς το πρωί χθες το Λιμεναρχείο και οι ναυτιλιακές εταιρίες παρακολούθησαν την εφαρμογή του μέτρου που ακόμη κι αν ξάφνιασε, δεν επηρέασε την κίνηση προς το νησί.

Η γραμμή της Κεραμωτής ξεκίνησε «μουδιασμένα» χθες το πρωί.

Από τις 11 και μετά υπήρχε αξιοπρόσεκτη κίνηση. Η προαναφερθείσα αλλαγή άλλωστε αφορά τους μη εμβολιασμένους Έλληνες επιβάτες. Όλοι οι υπόλοιποι δεν επηρεάστηκαν. Οι δε αλλοδαποί είχαν τις προϋποθέσεις των τεστ κτλ από την είσοδο τους στην Ελλάδα.

Την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα στο Ν. Καβάλας, δύο εξ αυτών στη Θάσο. Η Θάσος είχε να παρουσιάσει κρούσματα κορωνοϊού από τις 19 Ιουνίου. Γενικά τα κρούσματα στο Νομό Καβάλας είναι λίγα αλλά καθημερινά.

Η δε τουριστική κίνηση ειδικά προς τη Θάσο αυξημένη. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ειδικά αυτό το διάστημα η Θάσος είναι η μοναδική περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με τουριστική κίνηση που μοιάζει πολύ με αυτήν του Καλοκαιριού του 2019! Μόνο να μην το ματιάσουμε, λένε στο νησί και αισιοδοξούν για περισσότερους τουρίστες το επόμενο διάστημα.

Όσο για τα rapid τεστ, γίνονται καθημερινά και δωρεάν στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και σχεδόν καθημερινά στο ΚΥ Πρίνου. Μέρα παρά μέρα γίνονται πάλι δωρεάν σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη.                             

Διαβάστε επίσης