• 18 Απριλίου 2024,

Σπεύδει σε διεύρυνση του απογευματινού ωραρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας

 Σπεύδει σε διεύρυνση του απογευματινού ωραρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας

Η απότομη και αξιοπρόσεκτη αύξηση της τουριστικής κίνησης και στην πόλη της Καβάλας μαζί με την προτίμηση των ίδιων ανθρώπων να κινηθούν και να ψωνίσουν από την τοπική αγορά επηρεάζει τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ο οποίος σπεύδει να υλοποιήσει τη γνωστή του απόφαση, σύμφωνα με την οποία για το υπόλοιπο του Καλοκαιριού και στα απογεύματα Τρίτης- Πέμπτης – Παρασκευής τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ.

Είναι μια αλλαγή στο ωράριο που ευνοεί την κίνηση στην αγορά των τουριστών, οι οποίοι προτιμούν να κατεβαίνουν στο κέντρο αργά το απόγευμα και μετά το μπάνιο τους στη θάλασσα. Η ιδέα δεν είναι καινούργια.

Απλώς πέρσι λόγω περιορισμένου τουρισμού δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Το Καλοκαίρι του 2019 και νωρίτερα αυτό το διευρυμένο απογευματινό ωράριο βοήθησε πολύ τους μικρομεσαίους σε σχέση με τους τουρίστες. Για φέτος απομένουν κάποιες τελευταίες εγκρίσεις υπηρεσιών ώστε το διευρυμένο ωράριο να γίνει πάλι πράξη.

Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης είπε στην Πρωινή ότι πρόθεση του συλλόγου κι εφόσον λήξει το πρόβλημα της πανδημίας, είναι να απευθυνθεί στα μέλη του ώστε το Καλοκαίρι του 2022 η αγορά να λειτουργεί κι άλλα απογεύματα.

Εκτός αυτών της Τρίτης- Πέμπτης- Παρασκευής κι εφόσον φυσικά υπάρχει ζωηρή κίνηση τουριστών. Τουριστών που εκτός από διακοπές, κάνουν στην Καβάλα και τα ψώνια τους. Για τη λειτουργία της αγοράς το πρωί της περασμένης Κυριακής, πρώτης Κυριακής των θερινών εκπτώσεων, ο κ. Κελγιώργης είπε ότι δεν υπήρξαν και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Χθες, πρώτη μέρα της εβδομάδας, η πρωινή κίνηση στην αγορά δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Όλοι περιμένουν να δουν την κίνηση σήμερα και ειδικά σήμερα το απόγευμα.

Οι δηλώσεις Γιάννη Κελγιώργη

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο κ. Κελγιώργης είπε χθες:

«Την Κυριακή το πρωί που η αγορά μπορούσε να λειτουργήσει δεν είχαμε και τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο κόσμος προτίμησε να πάει στην παραλία παρά να βγει στην αγορά. Ήταν φυσικά αναμενόμενο.

Κάθε Κυριακή αντίστοιχη, κάθε χρόνο που είναι η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων συμβαίνει το ίδιο φαινόμενο. Φυσικά θα ήταν αλλιώς αν την Κυριακή ο καιρός δεν ήταν τόσο ζεστός. Αν είχαμε μια συννεφιά, μια βροχερή μέρα κτλ.

Προχθές Κυριακή οι περισσότεροι συνάδελφοι προτίμησαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους. Οι καταναλωτές προτίμησαν τις παραλίες μιας και είχαμε ζέστη.  Ο καταναλωτής άλλωστε έχει το χρόνο όλη την εβδομάδα να κινηθεί στην αγορά. Εντός των ημερών και πριν το τέλος της εβδομάδας περιμένουμε την έγκριση από την ΠΕ Καβάλας του διευρυμένου απογευματινού ωραρίου.

Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί στους συναδέλφους και στους καταναλωτές. Θα έχουμε πάλι την απογευματινή παράταση, από τις 6.30 το απόγευμα έως 9.30 το βράδυ. Τότε θα λειτουργούν τα καταστήματα. Πλέον ο κόσμος τότε κατεβαίνει στην αγορά.

Όταν δύει ο ήλιος και δροσίζει. Το διευρυμένο απογευματινό ωράριο θα αφορά τις ημέρες Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή και θα συνεχιστεί ως το τέλος Αυγούστου. Όπως κάθε χρόνο. Πρόθεση μας ήταν- αν δεν είχαμε την πανδημία- να το επεκτείνουμε όλο το Καλοκαίρι.

Δηλαδή να το ξεκινούσαμε από τον Ιούνιο. Και ίσως να κάναμε και κάποια εξαίρεση, σε κάποιες μέρες Δευτέρα και Τετάρτη, να λειτουργούσαν τα καταστήματα αυτές τις μέρες τα απογεύματα. Η πανδημία ανέτρεψε τα πάντα οπότε θα αρκεστούμε στην προαναφερθείσα κατάσταση για τα απογεύματα Τρίτης- Πέμπτης και Παρασκευής».

(Οι δύο φωτογραφίες αφορούν την ελάχιστη κίνηση στην αγορά της Καβάλας το πρωί της περασμένης Κυριακής)

Διαβάστε επίσης