• 25 Ιανουαρίου 2022,

Πρόστιμο και διακοπή λειτουργίας σε παιδότοπο του Ν. Καβάλας που λειτουργούσε τον εσωτερικό του χώρο!

 Πρόστιμο και διακοπή λειτουργίας σε παιδότοπο του Ν. Καβάλας που λειτουργούσε τον εσωτερικό του χώρο!

Καθημερινοί, πολλοί και αυστηροί είναι οι έλεγχοι σε όλο το Ν. Καβάλας από την Αστυνομία, σχετικά με την τήρηση των ανανεωμένων μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδόν μαζί με την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Όπως λέγεται άρχισαν κατόπιν προειδοποίησης. Δόθηκε με λίγα λόγια ένα μικρό διάστημα προσαρμογής στις επιχειρήσεις, μετά το τέλος του οποίου βγήκαν από τις υπηρεσίες τους οι ελεγκτές υπάλληλοι.

Ελέγχει η Αστυνομία. Κυρίως. Εκτός από αυτήν ελέγχους κάνουν και η Διεύθυνση Υγείας και το Λιμεναρχείο. Προς το παρόν στη διαδικασία δεν εμπλέκεται η Δημοτική Αστυνομία Οι έλεγχοι συνεχίζονται και δεν φαίνεται να σταματούν αφού άλλωστε τέτοιες είναι οι «άνωθεν» οδηγίες και εντολές. Οι έλεγχοι στο Ν. Καβάλας γίνονται φυσικά στην εστίαση,  στοχευμένα στα παραλιακά μπαρ (μπιτς μπαρ) και λιγότερο σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις. Εκεί ωστόσο, στις άλλες επιχειρήσεις, βρέθηκε και βεβαιώθηκε η σημαντικότερη έως τώρα παράβαση. Είναι κάτι που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

Αστυνομικοί βρήκαν κόσμο (μικρούς και μεγάλους) σε εσωτερικό χώρο παιδότοπου. Η εξήγηση του υπευθύνου δεν έπεισε τους Αστυνομικούς που επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 2.000 ευρώ και έκλεισαν τον παιδότοπο για χρονικό διάστημα 15 συνολικά ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό φέρεται να έγινε σε παιδότοπο του Νομού Καβάλας και όχι στην πόλη. Εντός της πόλης οι περισσότεροι παιδότοποι δεν λειτουργούν αφού δεν έχουν εξωτερικό χώρο.

Στους άλλους ελέγχους βρέθηκαν και τους επιβλήθηκε πρόστιμο, υπάλληλοι (κυρίως σερβιτόροι) που δεν φορούσαν μάσκα. Για το Νομό Καβάλας αυτή είναι η πιο συνηθισμένη παράβαση. Στην εστίαση άπαντες είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ήταν και παραμένουν προσεκτικοί από την Άνοιξη και την αρχή του Καλοκαιριού. Τόσο οι επαγγελματίες δεν φαίνεται να έχουν παράπονα από τους ελεγκτές όσο και οι ελεγκτές παραδέχονται ότι ειδικά η εστίαση πειθαρχεί και τηρεί τα μέτρα.

Σύμφωνα με το καθημερινό δελτίο της Αστυνομίας, τα αποτελέσματα των ελέγχων το Σάββατο έχουν ως εξής:

Το Σάββατο 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 100.353 έλεγχοι, από τους οποίους οι 52.489 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 225 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 14 συλλήψεις, ως ακολούθως: 136 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 134 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 38 στη Στερεά Ελλάδα, 26 στο Βόρειο Αιγαίο, 16 στη Κεντρική Μακεδονία, 13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 στη Πελοπόννησο, 7 στη Δυτική Ελλάδα, 7 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Ήπειρο, 5 στη Θεσσαλία, 3 στη Δυτική Μακεδονία, 3 στην Κρήτη και

2 στα Ιόνια Νησιά. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 60.438 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 58.253 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.185 των 150 ευρώ. 17 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.817 ομοειδείς παραβάσεις.  72 παραβάσεις και 14 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Διαβάστε επίσης