• 25 Απριλίου 2024,

«Αμφιβάλλω ότι υπήρξε καταγγελία για την εκδήλωση στον Αμυγδαλεώνα»

 «Αμφιβάλλω ότι υπήρξε καταγγελία για την εκδήλωση στον Αμυγδαλεώνα»

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης (φωτογραφία) αναφέρθηκε, μιλώντας χθες στην Πρωινή, στο πρόσφατο θλιβερό περιστατικό που αφορά τον χορό της Δόξας Αμυγδαλεώνα.

Εκδήλωση που σταμάτησε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής εξ αιτίας της παρέμβασης της αστυνομίας. Στις δηλώσεις του ο κ. Πρόεδρος του τοπικού είπε δύο συγκεκριμένα πράγματα.

Αμφέβαλε για το κατά πόσο υπήρχαν πολίτες που ενοχλούνταν από τη δυνατή μουσική, οι οποίοι εμφανίζονται να έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία. Δεύτερον, σημείωσε ότι η Αστυνομία μπορούσε να παρέμβει με έναν άλλο και πιο διακριτικό τρόπο!

Μεταξύ άλλων ο κ. Πουρσαϊτίδης δήλωσε:

«Αυτές οι εκδηλώσεις των λαϊκών πανηγυριών που γίνονται σε όλο το Νομό Καβάλας, στόχο έχουν να ενισχύσουν τους συλλόγους που τα διοργανώνουν. Για να μπορεί να λειτουργεί ο σύλλογος όλο το χρόνο. Άλλωστε άλλες πηγές χρηματοδότησης των συλλόγων δεν υπάρχουν.

Ο συγκεκριμένος γίνεται κάθε χρόνο με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν προβλήματα ή διαμαρτυρίες. Προχθές Παρασκευή ο χορός της Δόξας Αμυγδαλεώνα μετά από πολύ εθελοντική εργασία άρχισε 9.30 με 10 το βράδυ. Με μεγάλη προσέλευση κόσμου από την αρχή.

Στις 01.30 ακούμε σειρήνα περιπολικού, βλέπουμε αναμμένο φάρο του περιπολικού. Κι ακούμε τη φωνή του αστυνομικού από το μεγάφωνο να ζητά να σταματήσει η εκδήλωση. Στο χώρο εκείνη την ώρα ήταν 800 άτομα. Βάζουν στο περιπολικό έναν εκπρόσωπο του συλλόγου και τότε ο κόσμος αντιδρά. Αναγκάζονται να τον αφήσουν ελεύθερο.

Πολύ αμφιβάλω για το κατά πόσο υπήρξε καταγγελία για τη δυνατή μουσική. Ρωτάμε να μάθουμε ποιος ή ποιοι έκαναν την καταγγελία και απαντούν συνεχώς αόριστα. Θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να κινηθούν πιο διακριτικά.

Κι εμείς άνθρωποι είμαστε, θα καταλαβαίναμε το πρόβλημα Αρκεί να μας το γνωστοποιούσαν με το σωστό τρόπο. Τέλος απορώ τι θα γίνει σε 15 μέρες, αφού στον ίδιο χώρο έχει ίδια εκδήλωση ο πολιτιστικός σύλλογος του Αμυγδαλεώνα».

Διαβάστε επίσης