Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ ως το τέλος Σεπτέμβρη

 Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ ως το τέλος Σεπτέμβρη

Μετά από αναμονή κάποιων εβδομάδων, μεγάλη αναμονή είναι αλήθεια, το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας την αναμενόμενη απάντηση.

Ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας για την επιλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σωκράτης Μποζούδης (στην παλαιότερ φωτογραφία με τον κ. Γκόνη) σημειώνει ότι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής θα έχει επιλεχθεί ως το τέλος Σεπτέμβρη.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της διαδικασίας για την επιλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ;

Απ: Αυτό που αναμέναμε μέχρι και πρόσφατα ήταν μια έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο για την πρόσληψη έτσι ώστε να καλύψουμε τη θέση. Αυτή ήρθε εγγράφως την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη ετοιμάζεται η προκήρυξη. Η οποία θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να την εγκρίνουμε. Να προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες μας, στη δημοσίευση της και την αναμονή των αιτήσεων με τους φακέλους από τους ενδιαφερόμενους για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ερ: Προς το παρόν ψάχνετε καλλιτεχνικό διευθυντή για το ΔΗΠΕΘΕ;

Απ:  Ακριβώς. Είναι μια θέση η οποία είναι προβλεπόμενη. Είναι μια θέση κομβικής σημασίας. Είναι ο υπεύθυνος που οργανώνει και εποπτεύει όλο το δραματολόγιο και τις δυο καλλιτεχνικές περιόδους κάθε έτους. Έχει πολλές αρμοδιότητες και είναι κομβικής σημασίας.

Ερ: Αυτά τα χρόνια του κ. Γκόνη, υπήρχε και η δεύτερη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων. Εδώ τι θα κάνετε;

Απ: Το Φεστιβάλ οργανώνεται προς το παρόν από το ΔΗΠΕΘΕ. Αυτό γίνεται τα δυο τελευταία χρόνια. Το Φεστιβάλ δεν έχει ξεχωριστό οργανισμό. Δεν είναι ένα ξεχωριστό νομικό πρόσωπο, μια ξεχωριστή οντότητα νομική που να έχει ένα κανονισμό, να έχει θέσεις συγκεκριμένες. Εφόσον διοργανώνεται από εμάς, θα διοργανώνεται από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή. Οπότε περιμένουμε να δούμε το όραμα των ανθρώπων οι οποίοι θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους με τους φακέλους. Θα αποφασίσουμε αν υπάρχει συνέντευξη με κάθε υποψήφιο. Πάντως αρμόδιο για την εξέταση των φακέλων και των αιτήσεων είναι το διοικητικό συμβούλιο. Εκεί θα γίνει αρχικά η επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή και μετά θα ακολουθήσει και η έγκριση της αρμόδιας υπουργού.

Ερ: Πρέπει να τρέξει από τον Οκτώβριο η πρώτη χειμερινή καλλιτεχνική περίοδος.

Θα προλάβετε μέχρι τον Οκτώβριο;

Απ: Νομίζω πως ναι. Οι χρόνοι αν κρίνουμε και από τις προηγούμενες προκηρύξεις που είχαν δοθεί, ήταν μέχρι το Σεπτέμβριο. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου πιστεύω ότι θα έχουμε το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή.

Ερ: Πως πάει το Φεστιβάλ Φιλίππων σε ένα καλοκαίρι με γενικά πάρα πολλές εκδηλώσεις;

Απ: Είναι αλήθεια ότι πολλοί φορείς οργανώνουν πολλές εκδηλώσεις. Πέραν του Cosmopolis το οποίο αυτό διοργανώνεται από τη Δημωφέλεια και έχει μια άλλη παρουσίαση στην Καβάλα θεμάτων και εκδηλώσεων. Το Φεστιβάλ εξελίσσεται πάρα πολύ καλά. Η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ στην Καβάλα ήταν εξαιρετική η παράσταση και με πολύ κόσμο. Επίσης μια εκδήλωση που αφορούσε τη Μικρασιατική καταστροφή σε συνεργασία που έγινε με το Μικρασιάτικο Σύλλογο Καβάλας είχε πολύ κόσμο. Οι παραστάσεις στο Αρχαίο θέατρο έχουν επίσης πολλούς θεατές. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος καλείται να κάνει κάποιες επιλογές για να παρακολουθήσει κάποιες παραστάσεις και κάποιες εκδηλώσεις. Τυγχάνει μάλιστα την ίδια μέρα να υπάρχουν αρκετές μαζί. Ο κ. Γκόνης παρέμεινε εδώ με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και προετοίμασε το φεστιβάλ. Παρέμεινε για να το συνεχίσουμε και να το διεκπεραιώσουμε μέχρι το τέλος Αυγούστου. Το φεστιβάλ τρέχει και προχωράει όπως πρέπει.

Διαβάστε επίσης