Αν δεν λειτουργήσουν καφέ και ταβέρνες δεν ξεκινάει το καλοκαίρι …

 Αν δεν λειτουργήσουν καφέ και ταβέρνες  δεν ξεκινάει το καλοκαίρι …

Η ζωή μας τελειώνει καφενείο και ταβέρνα λέει ένα πολύ ωραίο λαϊκό τραγούδι και δεν έχει άδικο.

Είναι δυνατόν ρε λεβέντες να ξεκινήσει το καλοκαίρι αν δεν λειτουργήσουν τα καφέ και οι ταβέρνες ;

Είναι δυνατόν να ξεκινήσει το ελληνικό καλοκαίρι αν δεν  ανοίξουν τα ξενοδοχεία και οι οργανωμένες παραλίες ;

Σίγουρα η κατάσταση είναι δύσκολη και η αναμέτρηση με έναν αόρατο εχθρό συνεχίζεται αλλά και από την άλλη καλοκαίρι χωρίς όλα αυτά γίνεται ;

Το πρώτο βήμα στην πορεία επιστροφής στην κανονικότητα έχει γίνει αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλα προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι.

Όσο αφορά τον κορον¨οϊό κάναμε τα πάντα το προηγούμενο διάστημα για να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του και τώρα πρέπει να βιαστούμε και να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προλάβουμε όσο περισσότερο καλοκαίρι μπορούμε μήπως και ρεφάρουμε ,πράγμα δύσκολο.

Παίζουμε για να χάσουμε , το γνωρίζουν όλοι αυτό, αλλά τουλάχιστον να περιορίσουμε το μέγεθος της ήττας που σίγουρα θα έχει οικονομικό αντίκτυπο και στον επερχόμενο χειμώνα.

Ξέρετε πόσες οικογένειες βγάζανε τον χειμώνα δουλεύοντας φουλ το καλοκαίρι ;

Τώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν θα δουλέψουν όλη την καλοκαιρινή σαιζόν ή δεν θα δουλέψουν καθόλου πως θα βγάλουν τον χειμώνα ;

Θέλω να πω ότι την ζημιά που μας έχει κάνει ο κορονοϊός θα την δούμε στην πραγματική του διάσταση το Φθινόπωρο και τον χειμώνα που ακολουθούνε μετά το φετινό κολοβό καλοκαίρι.

Ένα σωρό οικογένειες που ασχολούνται με τον τουρισμό και την εστίαση έχουν μπροστά τους εκτός απο ένα δύσκολο καλοκαίρι και ένα εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα.

 

Θα ήταν ευχής έργο να ανοίξει η κυβέρνηση πριν

την 1η Ιουνίου τα εστιατόρια και τις ταβέρνες αλλά τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαίνεται να υπάρχει.

Δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού ενημερωθήκαμε ότι 1η Ιουνίου για να ανοίξουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις είναι το καλό σενάριο και με δεδομένη την μείωση των κρουσμάτων.

Αν δηλαδή υπάρξουν στο επόμενο διάστημα περισσότερα κρούσματα από αυτά που περιμένει η κυβέρνηση θα έχουμε θέμα το οποίο είναι πολύ πιθανό να αναβάλει εκ νέου την έναρξη των επιχειρήσεων εστίασης.

 

Σύφωνα με τα νέα δεδομένα απαγορεύεται για φέτος το καλοκαίρι η παρουσία των ηλικιωμένων ανθρώπων στους γάμους και η επαφή τους με τους νενόνυμφους θα γίνεται μέσω Skype.

Να παντρεύεις δηλαδή το παιδί σου και να παρακολουθείς τον γάμο του από το τάμπλετ στο σπίτι.

Είναι φοβερό !!!!

 

Έτσι όπως σκέφτεται η κυβέρνηση να επιτρέψει την λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης οι ιδιοκτήτες εστιατορίων ενώ όλα αυτά τα χρόνια επενδύανε σε κατασκευές εξωτερικού  χώρου που προστατεύανε τους πελάτες τους από τις άσχημες καιρικές συνθήκες τώρα , με τα νέα δεδομένα ,είναι αναγκασμένοι να τις απομακρύνουν αφού πλέον θα μπορούν από 1 Ιουνίου να σερβίρουν μόνο σε τραπεζάκια που θα είναι σε εξωτερικό χώρο.

Τους εσωτερικούς χώρους για φέτος το καλοκαίρι τους ξεχνάνε και τους ξεχνάμε.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης