• 24 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πριν λίγες μέρες γράψαμε για την οικία του Στρατηγού στην Παναγία, τη σκεπή του κτιρίου που διαλύεται και κινδυνεύει να πέσει στο πεζοδρόμιο. Με αποτέλεσμα τμήμα του πεζοδρομίου να έχει αποκλειστεί προσωρινά από την κυκλοφορία. Δημοσιεύουμε σήμερα φωτογραφία του ίδιου κτιρίου αλλά από μπροστά. Φωτογραφία τραβηγμένη από το λιμάνι. Σε αυτήν φαίνεται ξεκάθαρα ότι το ακίνητο χρειάζεται αμέσως συντήρηση. Κι άλλα τμήμα του δείχνουν έτοιμα να καταρρεύσουν. Είναι κάτι που τοπικά πρέπει να αντιμετωπιστεί με προτεραιότητα, πρέπει να ασκηθεί πίεση ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα. Είναι ευκαιρία τώρα που στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

*Ίδια ζητήματα πτώσης σοβάδων υπάρχουν στον τελευταίο όροφο του κτιρίου του ΟΤΕ, από την πλευρά των οδών Κύπρου και Δαμιανού. Όποιος κοιτάξει ψηλά, θα καταλάβει. Και ο ΟΤΕ πρέπει να φροντίσει το ακίνητο του αφού κάτω από αυτό κυκλοφορούν πολλοί άνθρωποι.

 


 

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες υιοθετούν το επίκαιρο σύνθημα στήριξης της αγοράς και των μικρομεσαίων. Προσαρμόζουν σε αυτό την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Στο facebook. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα υπέρ των μικρομεσαίων κίνημα, που καλό είναι να έχει συνέχεια. Καλό είναι να το δούμε και στην πράξη από τη Δευτέρα, που η αγορά ξαναλειτουργεί στο σύνολο της.

 

Ευχόμαστε αυτή η αντίδραση να μην είναι μόδα. Να μην είναι μόνο για τις εντυπώσεις. Κάποιοι μάλιστα έχουν υποχρέωση να δώσουν το καλό παράδειγμα αλλά και την χρήσιμη σε αυτές τις περιπτώσεις δημοσιότητα. Τη Δευτέρα το πρωί οι εκπρόσωποι μας ας βάλουν στο πρόγραμμα τους μια βόλτα στην αγορά. Ακόμη κι αν δεν ψωνίσουν, η παρουσία τους στα καταστήματα θα είναι μια ψυχολογική στήριξη σε όσους ετοιμάζονται να επανέλθουν. Να αρχίσουν από την αρχή την προσπάθεια τους.

 

Αυτοί που καλό είναι να δώσουν το καλό παράδειγμα είναι ο Δήμαρχος μαζί με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Προ έτους κυκλοφορούσαν συνεχώς στην αγορά ως υποψήφιοι Δήμαρχοι. Τη Δευτέρα ας αφήσουν στην άκρη όσα τους χωρίζουν. Όλοι μαζί μια ομάδα, μια παρέα μπορούν να περπατήσουν την Ομόνοια. Να βαδίσουν στους πεζόδρομους, να δουν κόσμο στη Βενιζέλου. Μπορούν να βρουν χρόνο και να πάνε παντού. Να ευχηθούν στους μικρομεσαίους καλή επιτυχία.

 

Αν το ίδιο κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης με τους Καβαλιώτες περιφερειακούς συμβούλους, οι 4 βουλευτές κτλ τότε το κίνημα που αναφέραμε θα δυναμώσει και πιθανόν να έχει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Χρόνος ως τη Δευτέρα υπάρχει. Ας προετοιμαστούν κι ας μας ξαφνιάσουν ευχάριστα αυτή την φορά.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Καβάλας έκανε μία ακόμη εξόρμηση καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο και στο παρακείμενο Πάρκο Φαλήρου. Το αποτέλεσμα του καθαρισμού περιλαμβάνεται σε μεγάλες πλαστικές σακούλες. Σκουπίδια και κομμένα χόρτα που έως και χθες δεν είχαν απομακρυνθεί και από τις δύο περιοχές. Κάποιος πρέπει να επανέλθει, να φορτώσει τις πολλές σακούλες και να τις προωθήσει στον σκουπιδότοπο.

 

Όσοι κάθε μέρα έρχονται στην Καβάλα από το Παληό, όσοι κινούνται στο συγκεκριμένο με αυξημένη κυκλοφορία δρόμο, αναφέρουν ότι τα χόρτα στη διαχωριστική νησίδα μεγάλωσαν. Πρέπει να κοπούν. Επειδή αυτό το διάστημα είναι εύκολη η συνεργασία Δήμου Καβάλας- Περιφερειακής Ενότητας, ας συνεννοηθούν για να γίνει η συγκεκριμένη εργασία. Τα χόρτα στη νησίδα μεγάλωσαν πολύ. Σε ορισμένα σημεία περιορίζουν ακόμη και την ορατότητα των οδηγών.

 

Μια τρύπα άνοιξε στη μέση του δρόμου, στην οδό Καράνου (πλησίον της οδού Αμύντα). Η τρύπα μας προετοιμάζει για τα χειρότερα. Πριν αυτά γίνουν πραγματικότητα ας σπεύσουν οι αρμόδιοι κι ας αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Φαίνεται απλό, ας παραμείνει τέτοιο.

 

Με εθελοντική εργασία τα μέλη του συνοικιακού συλλόγου της Χωράφας προετοιμάζουν και προετοιμάζονται για την γιορτή του Αγίου Θεράποντα. Εργάζονται στην εκκλησία, η οποία βρίσκεται κοντά στο Σανατόριο. Η ανακοίνωση της προέδρου του συλλόγου αναφέρει: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος άρχισαν οι προετοιμασίες καθαριότητας στον ΄Αγιο Θεράποντα επάνω στην περιοχή του πρώην Σανατορίου, ώστε την ημέρα της εορτής του -14 Μαίου – να είναι όλα εντάξει. Σαν πρόεδρος του Συλλόγου ευχαριστώ ολόψυχα τις κυρίες και τους κυρίους που με όλη τους την χαρά έρχονται να βοηθήσουν. Η χάρη του Αγίου να τους έχει καλά και φυσικά όλο τον κόσμο».

 

Χθεσινή απογευματινή ανάρτηση του Βαγγέλη Παππά. Τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στο οποίο μεταξύ άλλων ακούγεται η φράση «δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη». Ο κ. Παππάς σχολιάζει: «Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε». Η αόριστη αυτή αναφορά έχει σχέση μάλλον με τα Πετρέλαια του Πρίνου.

 

Τηλεοπτικοί σταθμοί της επαρχίας διέκοψαν αιφνιδίως τη συνεργασία τους με την «πλατφόρμα» του ΟΤΕ, γεγονός που σημαίνει ότι η OTE TV έπαψε να τους αναμεταδίδει. Αυτό έγινε τις μέρες της κρίσης λόγω κορωνοϊού. Ένα από τα κανάλια που πλέον δεν μεταδίδονται από την ΟΤΕ TV είναι το Center. Αντίθετα η μετάδοση του Ένα τσάνελ από την ίδια «πλατφόρμα» συνεχίζεται κανονικά.

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός Center προβάλει και καλά κάνει, ντοκιμαντέρ που έκανε ο συμπολίτης Γιάννης Καπάϊος. Προηγήθηκαν αυτά για την εποχή του καπνού και τον ΑΟΚ. Τις επόμενες ημέρες θα προβληθεί το αφιέρωμα στον συμπολίτη ζωγράφο Θέμη Κελέκη. Η ανακοίνωση του κ. Καπάϊου αναφέρει: «Δείτε το Σάββατο 9 Μαΐου στις 22.00 από το Center TV το ντοκιμαντέρ του φωτογραφείου μας για τον πολυβραβευμένο ζωγράφο και συγγραφέα Θέμη Κελέκη, που με τα έργα του διαφημίζει την πόλη μας παγκοσμίως. Μην το χάσετε».

 

Το απόγευμα της Τρίτης βιντεοσκοπήθηκε στον Δημοτικό Κήπο ένα ακόμη πολιτιστικό προϊόν, προερχόμενο από το ΔΗΠΕΘΕ της Καβάλας. Η παρουσία του Θοδωρή Γκόνη πρόδιδε τον λόγο της ύπαρξης στο γκαζόν κάμερας και γνωστού συμπολίτη ηθοποιού. Τα υπόλοιπα θα τα παρακολουθήσουμε όταν είναι έτοιμα μάλλον στο διαδίκτυο.

 

Με κείμενο του ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας ανησυχεί για το μέλλον της ΔΕΥΑΚ, φοβάται μήπως όλα όσα συμβαίνουν καταλήξουν στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Άμεση η απάντηση του συναδέλφου του Κώστα Κουνάκου: «Όσο υπάρχουμε δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το νερό στην Καβάλα. Μη φοβάσαι Χρήστο».

 

Με τις δηλώσεις που έκανε χθες, δημοσιεύονται σε άλλη σελίδα της Πρωινής, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος θέτει το πρόβλημα των πλημμυρισμένων Τεναγών σε μια άλλη βάση. Πολύ πιο απλή. Ζητά παρεμβάσεις στα Τενάγη από την πλευρά του Ν. Σερρών ώστε όταν αυτά γεμίζουν νερά, τα νερά να υποχωρούν πολύ πιο γρήγορα.

 

Ο κ. Μαρκόπουλος που γνωρίζει καλά το πρόβλημα φαίνεται να απορρίπτει μεγάλα σχέδια και πολύ μεγάλα έργα. Μοιάζει να έχει καταλήξει στο προαναφερθέν συμπέρασμα, το οποίο για να υλοποιηθεί χρειάζεται ένα μόνο πράγμα. Συντονισμό. Αυτόν τον μήνα, όπως έχει δηλώσει ο κ. Αντωνιάδης, θα γίνουν κάποιες εργασίες στην ίδια περιοχή. Αυτό θα συμβεί μόλις υποχωρήσουν τα νερά. Διαδικασία που όπως καταλαβαίνουμε, το ανέφερε και ο κ. Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του, άρχισε και είναι σε εξέλιξη.

 

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι τεσσάρων (24) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (efakav@culture.gr). Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που αναγράφει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η αίτηση συμμετοχής και οι σχετικές κατά περίπτωση υπεύθυνες δηλώσεις του ν. 1599/1986 (Α΄75) που θα υποβληθούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζονται υπογεγραμμένες, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις δεν γίνονται δεκτές.

 

 

Διαβάστε επίσης