• 1 Μαΐου 2024,

«Ανάδειξη του θεματικού τουρισμού σε όλη την Α.Μ.Θ.»

 «Ανάδειξη του θεματικού τουρισμού σε όλη την Α.Μ.Θ.»

Ο Παναγιώτης Αρχοντής κατάγεται από τη Θάσο. Είναι Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στην ΑΜΘ.

Μαθαίνει πράγματα και τον μαθαίνουν όσοι δεν τον γνωρίζουν. Προσαρμόστηκε, έθεσε στόχους για το ερχόμενο Καλοκαίρι και όχι μόνο. Στην Πρωινή ήταν ξεκάθαρος. Πέραν όλων των άλλων θα επιδιώξει την ανάδειξη του θεματικού τουρισμού σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η συνέντευξη

Ερ: Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για τον εαυτό σας; Να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Απ: Κατάγομαι από τα Λιμενάρια, από το όμορφο νησί της Θάσου. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Καρδίτσα. Είμαι απόφοιτος της σχολής Ευελπίδων. Έχω μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις, στον τομέα της αντιτρομοκρατίας σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και πλέον είμαι απόστρατος. Στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος στη Θάσο αφού με τίμησαν οι συμπατριώτες μου. Τώρα είμαι Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα τουρισμού.

Ερ: Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να προσαρμοστείτε στη θέση;

Απ: Θα μου επιτρέψετε να σας μεταφέρω το μότο που κινεί ο Περιφερειάρχης, κ. Τοψίδης. Δεν είμαστε εδώ να κατηγορήσουμε κανέναν από τους προηγούμενους. Δεν είμαστε εδώ να πούμε ότι βρήκαμε δύσκολα, ότι παραλάβαμε… χάος. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς. Από την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε να οργανώνουμε το υπηρεσιακό πλαίσιο με ανθρώπους που είναι δίπλα μας, για να μας βοηθήσουν, προκειμένου να είμαστε ανταποδοτικοί και παραγωγικοί κάθε μέρα. Κάθε μέρα μετράει και δε θέλουμε να χαθεί καμιά από τις ημέρες του έτους, στην προσπάθεια μας να αναπτύξουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Ερ: Εσείς ήσασταν απ’ έξω από την αυτοδιοίκηση και βρεθήκατε Αντιπεριφερειάρχης. Είναι αλλιώς να τα βλέπεις απέξω και αλλιώς να τα ζεις από μέσα;

Απ: Θα μπορούσα να συμφωνήσω μ’ αυτό που λέτε. Απλά εγώ, όπως και οι πολίτες που θεωρούν υπεύθυνο τον εαυτό τους απέναντι σε αυτή τη χώρα, παρακολουθούσα στενά τα δρώμενα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είτε μέσω του Δήμου Θάσου, είτε μέσω της κοινότητας Λιμεναρίων και προσπαθούσα και εγώ να προβάλω από το δικό μου μετερίζι σαν πολίτης βέβαια, για το κοινό καλό του τόπου μας. Σίγουρα από μέσα οι ευθύνες διαφορετικές. Κάθε άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο, αναλαμβάνει την ευθύνη, δε φοβάται και προχωράει μπροστά για το καλό του τόπου.

Ερ: Θα είναι καλή η σεζόν που έρχεται;

Απ: Όλες οι ενδείξεις και τα αποδειχτικά στοιχεία από τις επαφές που κάναμε ήδη, είτε μέσω των εκθέσεων, είτε μέσω ταξιδιών και απευθείας επαφών και διαφόρων δράσεων που κάναμε, δείχνουν αυτό ακριβώς. Η πανδημία που πέρασε και άφησε πολύ δυνατά το ίχνος της, σιγά-σιγά φεύγει, όλα τα στοιχεία φεύγουν και ο διεθνής τουρισμός δείχνει να ανακάμπτει συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς. Το ίδιο θα συμβεί και σε μας φέτος.

Ερ: Πολύ περισσότερο στη Θάσο;

Απ: Η Θάσος ούτως ή άλλως αποτελούσε πάντα τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Περιφέρεια μας. Απορροφούσε σχεδόν ολόκληρο το ποσοστό των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας και θα συνεχίσει να αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάκαμψης του τουρισμού μας…

Διαβάστε επίσης