• 3 Μαΐου 2024,

Αναφορά στη Βουλή για τους συμψηφισμούς απλήρωτης επιδότησης εργασίας των επιχειρήσεων χωρίς χρέη

 Αναφορά στη Βουλή για τους συμψηφισμούς απλήρωτης επιδότησης εργασίας των επιχειρήσεων χωρίς χρέη

Πριν από λίγες μέρες τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ έστειλαν επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τους συμψηφισμούς της απλήρωτης επιδότησης εργασίας (12% και 4%) των επιχειρήσεων που δεν έχουν χρέη.

Ούτε στην εφορία, ούτε στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα Επιμελητήρια ζήτησαν και σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνουν συμψηφισμοί με μελλοντικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Το ίδιο θέμα θέτει με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Χαρίτου (φωτογραφία).

Υιοθετεί επιστολή και πρωτοβουλία συλλογικών οργάνων της Θράκης.

Ο κ. Χαρίτου έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο κείμενο:

Αναφορά για τον κ. Υπουργό  Οικονομικών. Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό  Οικονομικών ως αναφορά την κοινή  επιστολή  του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών  Έβρου, του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης και της Ένωσης Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης, η οποία αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τον συμψηφισμό  της  επιδότησης του εργοδοτικού κόστους περιόδου 2010-2015 με τις οφειλές των επιχειρήσεων  της  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι Σύλλογοι, για τους λόγους που οι ίδιοι αναφέρουν, θεωρούν ανεφάρμοστη την ΚΥΑ 4784/359/17-11-2020 για τις επιχειρήσεις που εκπληρώνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Ενώ διατυπώνουν την πρόταση της δημιουργίας ενός πιστωτικού υπολοίπου, ως υπερείσπραξη, στο ΑΦΜ της κάθε δικαιούμενης επιχείρησης με το προς απαίτηση ποσό.

Διαβάστε επίσης