• 19 Μαΐου 2024,

Ανακούφιση στην Καβάλα -Ασθενείς με κορωνοϊό και στα Νοσοκομεία Ξάνθης- Δράμας

 Ανακούφιση στην Καβάλα -Ασθενείς με κορωνοϊό και στα Νοσοκομεία Ξάνθης- Δράμας

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και στην Περιφέρεια ΑΜΘ, από τη Δευτέρα 1η Νοέμβρη τα Νοσοκομεία Ξάνθης και Δράμας δέχονται πάλι περιστατικά κορωνοϊού.

Τα οποία μπορούν να εξυπηρετούν με νοσηλεία των ασθενών. Κυρίως σε απλές κλίνες. Η εξέλιξη είναι θετική για το Νοσοκομείο της Καβάλας, το οποίο εδώ και καιρό εξυπηρετούσε και τους δύο όμορους Νομούς. Ήδη χθες οι ασθενείς στην Καβάλα περιορίστηκαν, με προοπτική να περιοριστούν κι άλλο τις επόμενες ημέρες. Στο Νοσοκομείο Καβάλας υπήρχε και υπάρχει αναλογία 50-50 των ασθενών με κορωνοϊό.

Το 50% αυτών προέρχονταν από το Ν. Καβάλας και το υπόλοιπο 50% ήταν ασθενείς από άλλους Νομούς. Χθες ειδικότερα οι ασθενείς μειώθηκαν στους 38 (το Σαββατοκύριακο έφθασαν ακόμη και τους 49) ενώ η ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου μας παραμένει γεμάτη με 7 ασθενείς στα ισάριθμα κρεβάτια.

Σημειώνουμε ότι χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου έκανε 84 τεστ στη νόσο, εκ των οποίων θετικά ήταν τα 7.


Στην σελίδα 7 της Πρωινής δημοσιεύεται ρεπορτάζ για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας στην Καβάλα. Όπως προκύπτει οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι ποσοστό 55,6% των μόνιμων κατοίκων (σύμφωνα με την απογραφή του 2011).

Σε αυτούς φυσικά πρέπει να προστεθούν όσοι νόσησαν και όσοι λόγω μικρής ηλικίας (παιδιά) δεν προβλέπεται να εμβολιαστούν ή δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Διαβάστε επίσης