• 19 Μαΐου 2024,

Ανακύκλωση στρωμάτων και επίπλων από το δήμο

 Ανακύκλωση στρωμάτων και επίπλων από το δήμο

Ο Δήμος Καβάλας και η ΔΙΑΑΜΑΘ οργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στη δημοτική καπναποθήκη εκδήλωση με θέμα της ανακύκλωση. Η προσέλευση ήταν όχι μόνο περιορισμένη αλλά απογοητευτική. Αν και στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κάποιοι εκπρόσωποι συνοικιακών συλλόγων και ορισμένοι επικεφαλής επαγγελματικών σωματείων, ωστόσο η αίθουσα παρέμεινε άδεια.

Ο αντιδήμαρχος και βασικός εισηγητής της εκδήλωσης Ανέστης Τσουρουκίδης δήλωσε πως οι πολίτες αποφεύγουν να εμπλέκονται σ’ αυτή τη διαδικασία, έστω κι αν ενδιαφέρονται για την πορεία της ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τον κ. Τσουρουκίδη, ο Δήμος Καβάλας εκμεταλλεύεται το προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας κι έτσι ήδη πραγματοποιεί ανακύκλωση αντικειμένων όπως τα στρώματα και τα παλιά έπιπλα. Μηνιαίως ο Δήμος Καβάλας συγκεντρώνει 70 – 80 παλιά στρώματα. Από τις σούστες κάθε στρώματος κρατά τα σίδερα που θα προωθηθούν στην ανακύκλωση.

Στο ίδιο εργαστήριο πραγματοποιείται επεξεργασία των μικροεπίπλων που αν και φθαρμένα ή κατεστραμμένα αξιοποιούνται κι ένα ποσοστό του ξύλου προωθείται σε ΚΔΑΥ της περιοχής Ξάνθης του κ. Δινάκη, με το οποίο και συνεργάζεται ο Δήμος Καβάλας. Σχετικά με την ανακύκλωση, απλή ή έμμεση, η κ. Τσουρουκίδης ανακοίνωσε ότι θα αγοραστούν δύο ακόμη κλαδοθρυμματιστές. Έτσι η επεξεργασία των κλαδιών που προκύπτουν από δραστηριότητες δημοτών θα γίνεται επί τόπου.

Τέλος, ο Ανέστης Τσουρουκίδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ανακύκλωση ρούχων που άρχισε το φθινόπωρο και μέχρι τώρα έχει αποφέρει εξήντα τόνους ρούχα, στους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στον Δήμο Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης