• 20 Απριλίου 2024,

Αναλυτική ενημέρωση επί των έργων στη Δ.Ε. Φιλίππων

 Αναλυτική ενημέρωση επί των έργων στη Δ.Ε. Φιλίππων

Σε συνέχεια σύντομων ανακοινώσεων που έκανε προ ημερών ο Δήμος Καβάλας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη ΔΕ Φιλίππων μιλά πιο αναλυτικά για όσα έγιναν και γίνονται.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι έργα αυτό το διάστημα γίνονται στη ΔΕ Φιλίππων και στα άλλα χωριά του Δήμου;

Απ: Οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, αυτά που λέμε μικρές παρεμβάσεις, μικρά έργα, είναι συνεχείς στην ΔΕ Φιλίππων, σχεδόν σε όλα τα χωριά. Όχι μόνο στη ΔΕ Φιλίππων. Να πω και για την Ν. Καρβάλη και για το Χαλκερό. Στο Χαλκερό έχει ξεκινήσει η αναπαλαίωση του Δημοτικού Σχολείου. Ολοκληρώνεται το έργο της αγροτικής οδοποιίας για αρκετά χιλιόμετρα στη Νέα Καρβάλη. Οι κάτοικοι το γνωρίζουν, το ξέρουν, ένας περιμετρικός δρόμος που θα δώσει καλύτερη ποιότητα στην μετακίνηση των αγροτών αλλά και όχι μόνο των αγροτών. Στα μέρη μας αυτό που έχω να πω είναι ότι συνεχίζεται με κάποια προβλήματα η κατασκευή της γέφυρας του Δάτου που είχε πέσει τότε με τις πλημύρες. Ολοκληρώθηκε η παιδική χαρά στο Ζυγό με την κατασκευή της περίφραξης που οριοθετεί την παιδική χαρά. Ταυτόχρονα οι παρεμβάσεις στην πλατεία των Κρηνίδων συνεχίζουν να υφίστανται, να συμβαίνουν. Αλλάξαμε και τα μάρμαρα που είχαν καταστραφεί αφού ήταν πολλών χρόνων στην πλατεία. Έχουν ολοκληρωθεί και οι ξύλινες κατασκευές. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και το έργο των ασφαλτοστρώσεων- τσιμεντοστρώσεων. Αυτή την περίοδο επειδή το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, μόνο τσιμεντοστρώσεις μπορούμε να κάνουμε, θα περιμένουμε λίγο να περάσει ο καιρός να ρίξουμε και άσφαλτο. Αυτό θα συμβεί σε όλα τα χωριά στη ΔΕ Φιλίππων. Είναι αρκετά μεγάλο έργο με προϋπολογισμό 525.000 ευρώ. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις και την επόμενη χρονιά. Ένα σχεδόν παρατημένο πάρκο στον οικισμό Βρυσούλες στους Φιλίππους το βελτιώσαμε. Έμεινε μόνο η αλλαγή στα παγκάκια που υπάρχουν. Πραγματικά το τι πάρκα και σιδερένιες κατασκευές έχουμε βάψει και αναπαλαιώσει είναι πάρα πολλές. Αυτά τα βλέπει ο κόσμος. Το καλό είναι ότι υπάρχει αρκετό προσωπικό στην Τεχνική Υπηρεσία της Καβάλας ενώ έχουμε και μερικά άτομα εδώ πέρα που βοηθάνε σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Είναι πάρα πολύ καλά στην καθημερινότητα και στις τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Περιμένουμε φυσικά και αναμένουμε το μεγάλο μας καημό που είναι το Γυμνάσιο των Κρηνίδων, να προκύψει η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια για να μπορέσει να το εντάξει.

Ερ: Ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει και πολιτική εκμετάλλευση, εμείς θα λέγαμε ότι είναι αναμενόμενο αφού αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού.

Απ: Έτσι είναι η πολιτική σε υψηλό και τοπικό επίπεδο, δυστυχώς και ευτυχώς. Υπάρχει μια πολιτική εκμετάλλευση, ο καθένας μπορεί να βγάλει ότι μπορεί από οτιδήποτε, εννοώ πολιτικά. Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά θα τελειώσουν και θα καταλάβουν και οι κάτοικοι και εγώ προσωπικά και θα ξεχαστεί όλο αυτό που συμβαίνει μόλις μπει το νερό στο αυλάκι.

Ταυτόχρονα και ένας άλλος μεγάλος διακαής πόθος είναι η υδροδότηση των οικισμών από τις πηγές Βοϊράνης. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, εγώ τα βάζω και λίγο πιο απλά γιατί όπως ξέρετε η γραφειοκρατία είναι μεγάλη θα έχουμε  κάτι για να ολοκληρωθεί, για να ξεκινήσει αυτό το πολύ μεγάλο έργο. Στο Πηλοθεραπευτήριο πιστεύω ότι μέσα στην Άνοιξη θα έχουμε τη δημοπράτηση. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχουμε σους πελάτες μας. Θα αναμορφωθεί σχεδόν όλος ο χώρος, θα γίνουν και άλλες υποδομές που θα αφορούν την υδροθεραπεία την ατομική και την ατομική πηλοθεραπεία με επιθέματα. Είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στην επιχείρηση για πάρα πολλά χρόνια.

Διαβάστε επίσης