Ενισχύεται η διαδικασία των εμβολιασμών στο Ν. Καβάλας: Ακόμη και 800 την ημέρα!

 Ενισχύεται η διαδικασία των εμβολιασμών στο Ν. Καβάλας: Ακόμη και 800 την ημέρα!

Ακόμη και 800 την ημέρα θα είναι από σήμερα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στους κατοίκους του Ν. Καβάλας.

Η μεγάλη αύξηση σε σχέση με τους εμβολιασμούς ως την 2/4 οφείλεται στα περισσότερα ραντεβού και στα περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια.

Ήδη το Σάββατο 3/4 τα εμβόλια που έγιναν σε όλο το Νομό ήταν 731 ενώ αυτά κυμαίνονταν, σε ημερήσια βάση, λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 400.

Από σήμερα είναι σαφώς περισσότερα τα ραντεβού εμβολιασμών στη Θάσο όπου το Σάββατο έγινε ρεκόρ με 71.

Συνολικά στο Ν. Καβάλας και ως το Σάββατο έγιναν περισσότερα από 20.000 εμβόλια, εκ των οποίων τα 7.500 αφορούν και τις δύο δόσεις. Σε σχέση με τον πληθυσμό του Νομού το νούμερο είναι μικρό αλλά από εδώ και πέρα θα υπάρχει πιο γρήγορη αύξηση. Οι δε πρώτες δόσεις θα «εκτιναχθούν». Σημειώνουμε ότι κάθε Κυριακή σε όλη την Ελλάδα δεν γίνονται εμβολιασμοί.

Στο Νοσοκομείο Καβάλας το Σαββατοκύριακο οι ασθενείς με covid ήταν ελαφρώς περισσότεροι των 30. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν αρκετά αλλά ως συνήθως οι περισσότεροι θετικοί στη νόσο βρίσκονται με ήπια συμπτώματα σπίτι τους.

Κανονικά θα εργαστούν σήμερα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ αφού 60 εργάτες έκαναν μοριακό τεστ κι ήταν όλα αρνητικά. Το Σάββατο το εργαστήριο του Νοσοκομείου έκανε 70 τεστ με 10 θετικά περιστατικά.

Σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σε 102 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Καθώς από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο, συστήνεται στους εργαζόμενους των καταστημάτων να πραγματοποιήσουν προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο για τον SARS-CoV- 2.

Τα σημεία στα οποία σήμερα θα γίνουν rapid τεστ και είναι στην ΠΕ Καβάλας είναι:

  • Νέα Ξεριά.
  • Νέα Καρυά.
  • Ακροβούνι Παγγαίου.
  • Κρηνίδες.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


Για σήμερα rapid τεστ έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν και στο ΚΥ Πρίνου.

Διαβάστε επίσης